Successos

Begues

Un any després de l'explosió

Sense respostes sobre l'explosió

Encara no s'han determinat els motius exactes que van provocar l'explosió de Begues

L'Ajuntament ha optat per contractar una investigació privada

Està a punt de fer un any del succés

La sensació d'incertesaha generat la creació de tot tipus de rumors sobre el que va passar

Fa un any, en plena celebració de la festa major de Begues (Baix Llobregat), una explosió de gas va esfondrar un local comercial i una casa del carrer Major. Afortunadament, tot i que hi va haver molts danys materials importants, només van resultar ferides tretze persones, i totes de caràcter lleu. “Va ser un miracle”, diuen els veïns. I no els falta raó, ja que només dues hores abans havia passat el correfoc pel mateix carrer, amb la presència de diversos centenars de persones.

Dotze mesos després dels fets, ni els veïns ni Ajuntament no saben què va provocar l'explosió. Ho reconeix fins i tot l'alcaldessa, Mercè Esteve (CDC). A través d'un comunicat de l'alcaldia, Esteve admet la seva “preocupació” i “neguit” perquè a hores d'ara el jutjat encarregat de la investigació encara no ha fet arribar cap resolució que permeti saber els “motius exactes” que van provocar l'incident.

Davant d'aquest silenci, i en espera de respostes de la investigació oficial, el consistori ha decidit contractar uns serveis d'investigació privada perquè ajudin a buscar aquestes “respostes”. A més, l'Ajuntament també ha exigit la realització d'una auditoria completa de la xarxa de subministrament i ha pres mesures preventives per garantir la “seguretat” de la població, com ara canviar parcialment el recorregut del correfoc –que es fa aquest dissabte a la nit– per esquivar la zona accidentada.

La sensació d'incertesa ha generat la creació de tot tipus de rumors sobre el que va passar exactament aquella nit. Els bombers, al seu moment, van assegurar que la causa de l'explosió havia estat un escapament de gas propà dins del local comercial, que feia menjar per emportar-se. L'alcaldessa, en el mateix comunicat a la web d'alcaldia, assegura: “Des del consistori s'han emprès totes les actuacions que estan a les nostres mans i, tot i que no s'ha establert una relació directa entre l'explosió i la companyia subministradora del gas, aquesta també ha impulsat diverses mesures de control.” Un any després, ningú confirma ni desmenteix res. Dotze mesos després de l'explosió, ningú sap què va passar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia