Franja La 2

Dissabte, 24 octubre de 2020
06.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 80'
07.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Avui: Coro RTVE y piano, Zarzuela/ORTVE A-19/Coro RTVE, Monasterio Santa Isabel.
Altres
Durada: 90'
09.30
Nacido explorador
Chile: besado por el mar
Avui el Richard Wiese viatja a Xile. La seva visita comença a Santiago, on explora el Mercat Central, considerat com un dels principals mercats de l'món.
Documentals
Durada: 25'
09.55
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.30
Para todos La 2
El programa reflexiona aquesta setmana sobre el moviment animalista. A més, es conversa amb el filòsof Joan-Carles Mèlich sobre la mort i la finitud de la vida. Així mateix, també es coneix un projecte per millorar la comunicació entre pacients i metges. Finalment, Miquel Seguró medita sobre algunes conseqüències de les noves tecnologies.
Altres
Durada: 35'
11.05
New neighbours
La decisión de Danielle, Bélgica
El Mubarak i la seva lluita per trobar asil a Bèlgica. Ell és el protegit de la Danielle, una de les cares de la plataforma de voluntaris de refugiats que compta amb la col·laboració de 15.000 ciutadans a Brussel·les.
Documentals
Durada: 25'
11.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
11.40
Ciudades heladas: la vida al límite
Inclou Salir de la oscuridad i Hacia la luz: Després de mesos de foscor, el sol torna a brillar a Longyearby, la ciutat més septentrional del món, i els veïns surten a gaudir de l'exterior i recordar per què han triat viure aquí. En tornar la llum i allargar-se els dies, la ciutat es prepara per a la nova temporada turística.
Documentals
Durada: 95'
13.15
El hombre y la tierra: fauna ibérica
Inclou La bella matadora i El juego de la caza: Entre els carnívors més agressius es troben sens dubte els mustèlids. En una petita llodriguera un turó lluita a mort amb una enorme rata.
Documentals
Durada: 60'
14.15
Tendido cero
Els continguts del programa són una entrevista a Cristina Sánchez, la ramaderia de Miguel Reta, les celebracions de la fira de Jaén, piques, retalls i curses de braus amb la supèrbia actuació de Juan Ortega, i el vincle entre Picasso i la Tauromaquia.
Altres
Durada: 45'
15.00
Activa2
Espai en el qual es proposen hàbits saludables per aconseguir una millor qualitat de vida. Així mateix, es mostren les últimes tendències esportives i es parla amb esportistes i famosos, que expliquen els mètodes que segueixen.
Altres
Durada: 35'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou La costa occidental de Irlanda: El verdadero confi i Los últimos caballos salvajes de Europa
Documentals
Durada: 100'
18.00
¡Qué animal!
Cazadores
En aquest capítol es mostra com alguns depredadors han desenvolupat estratègies de caça increïbles per garantir-se la supervivència. A la Península Ibèrica, els llops són els carnívors socials per excel·lència mentre el linx ibèric és el mestre de l'aguait. A més, Josep Maria Gili, biòleg i investigador de el CSIC, mostra com els corals i les gorgònies s'alimenten sense moure un tentacle.
Documentals
Durada: 30'
18.30
Reduce tu huella
Peligro de extinción
Adela Úcar comença un viatge pel temps que la porta al Paleolític, a Salguero de Juarros, on descobreix com era la península ibèrica en la prehistòria.
Altres
Durada: 55'
19.25
Las guerreras vikingas
Sempre s'ha cregut que tots els guerrers víkings eren homes, però els nous descobriments fan dubtar sobre tot el que se sabia al respecte.
Documentals
Durada: 50'
20.15
España entre el cielo y la tierra
Inclou El mundo más allá del fin del mundo i Pazos, señores, reyes y brujas: Comença el viatge a les portes de la Corunya, a la ria de Betanzos, per acabar a la Mariña de Lugo, on mar i terra es fan Astúries.
Documentals
Durada: 105'
22.00
El cine de La 2: El viaje
El 2006, dos enemics polítics, Ian Paisley, líder unionista, i Martin McGuinness, representant del nacionalisme irlandès, es van veure obligats a realitzar un viatge junts. Un trajecte incòmode que va marcar no només l'inici de les converses que van culminar en l'Acord de St. Andrews, sinó també el d'una sòlida amistat entre dos pols oposats.
Pel·lícules
Durada: 95'
23.35
La noche temática
Inclou La ciencia del miedo i Drácula eterno
Documentals
Durada: 110'
01.25
Un regalo de Dios
La nit de el 15 de juliol de 2016, un reduït grup de soldats i uns pocs tancs van rebre ordres de tallar un dels carrils del pont de Bòsfor d'Istanbul. Al mateix temps, a la Marina se li ordenava que abandonés el port. En tots dos casos, la raó era estar preparats per a un atac terrorista. Erdogan, en un missatge, crida els ciutadans a sortir als carrers i llavors, esclata el caos. Des d'aquesta mateixa nit, Recep Tayyip Erdogan va estrènyer el puny per dominar el país i va imposar una repressió sense precedents. Més de dos milions de ciutadans van ser investigats. Els arrests es van fer massius entre els militars, periodistes, jutges o els partidaris del líder Fethullah Gülen, als que van incriminar del cop d'estat. Un regal de Déu va ser l'expressió que Erdogan va emprar per justificar la seva política autoritària, després de l'estrambòtica insurrecció. Quatre anys després, veus crítiques trenquen el silenci i denuncien la propaganda i desinformació del sospitós aldarull, de conseqüències geopolítiques impredictibles.
Documentals
Durada: 60'
02.25
Pel·lícula: Espías en la arena. Objetivo España
El 1943, un grup d'exiliats espanyols al servei de l'exèrcit dels Estats Units entra clandestinament a Espanya, en una de les operacions més erràtiques de l'espionatge nord-americà durant la Segona Guerra Mundial. Aquesta és una història d'espies, rescatada de les arenes de l'oblit.
Pel·lícules
Durada: 5'
02.30
El frío azul
Homenatge a un dels grans cineastes del món i als homes de la 8a Força Aèria que va volar missió després de missió suïcida a la Segona Guerra Mundial.
Documentals
Durada: 45'
03.15
Viaje al pasado de las ciudades
Inclou Shanghái. El puente de China al mundo i Bután. Lo espiritual en lo secular: A Bhutan, un dels llocs més feliços de la Terra, el Jason es submergeix en l'arquitectura indígena de l'últim estat budista independent a l'Himàlaia.
Documentals
Durada: 45'
04.00
Grandes diseños
Richmond (I)
A Richmond, localitat al sud-oest de Londres, l'Elionor i el Born Barikov construeixen per als seus tres fills amb problemes d'al·lèrgia una casa saludable, una llar hipoalergènica, lliure de toxines gràcies al segellat hermètic que permet controlar la qualitat de l'aire interior.
Documentals
Durada: 45'
04.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
05.05
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 55'