Franja La 2

Dissabte, 28 setembre de 2024
06.00
Las rutas D'Ambrosio
El levante mediterráneo, la sana identidad
El xef Gonzalo D'Ambrosio arriba a València. Allà comença una ruta per la Comunitat Valenciana en què descobreix els secrets més saborosos de la dieta mediterrània.
Documentals
Durada: 50'
06.50
Las rutas D'Ambrosio
A Mariña lucense, cantos de sirena
Gonzalo D'Ambrosio comença un viatge per A Mariña de Lugo. Segons la llegenda, a les seves aigües hi viu un ésser meitat peix meitat dona: la maruxaina.
Documentals
Durada: 50'
07.40
Zoom tendencias
Reportatges d'actualitat que recullen les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 20'
08.00
Los conciertos de La 2
Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'Orquestra Simfònica i Cor de RTVE.
Altres
Durada: 85'
09.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
09.40
El escarabajo verde
La cultura del calor
El programa s'interessa per la calor i per com les altes temperatures afecten la salut humana. L'espai aborda la urgència climàtica actual, com les altes temperatures i l'impacte que tenen en la salut, i s'expliquen dades com ara que la mortalitat relacionada amb la calor s'ha incrementat un 30% a Europa les darreres dues dècades.
Altres
Durada: 35'
10.15
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.50
Para todos La 2
El programa mostra el perill que suposen els microplàstics per a la salut, amb la biòloga Evelyn Segura. Més tard, l'espai aprofundeix en l'obra de l'antropòloga i psicòloga Julieta París, que convida les dones a redescobrir la seva força interior. Posteriorment, s'analitza el concepte de moralitat i es coneix Safari Doctors, una iniciativa social. Finalment, el professor de filosofia Carlos Javier González Serrano reflexiona sobre com opera el mal avui dia.
Altres
Durada: 35'
11.25
Objetivo igualdad
Espai que vol impulsar la igualtat real entre dones i homes. Per aconseguir-ho, a través de reportatges i entrevistes s'exposen els problemes que generen la desigualtat i els estereotips sexistes i les seves possibles solucions.
Altres
Durada: 15'
11.40
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 35'
12.15
Reformas extraordinarias de George Clarke
Granero, Harrogate
Situat al camp, entre les valls de Yorkshire i la ciutat balneari georgiana de Harrogate, hi ha Pott Bridge Farm. Construïda a principis del segle XIX, originalment era una explotació ramadera, composta per una granja i alguns graners.
Documentals
Durada: 45'
13.00
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 55'
13.55
Los misterios de Hatshepsut, reina de Egipto
Egipte i la seva història de 3.000 anys sempre han fascinat. 300 faraons van regnar sobre l'imperi més gran del seu temps. Un d'aquests faraons va destacar: Hatxepsut, una dona. El seu regnat de 22 anys va ser sinònim de pau, prosperitat i renovació artística i arquitectònica.
Documentals
Durada: 50'
14.45
La tierra vista desde el cielo
Argelia desde el cielo (II)
El fotògraf Yann Arthus-Bertrand continua el seu viatge per Algèria amb l'objectiu de mostrar les meravelles d'aquest país únic.
Documentals
Durada: 50'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, els dissabtes i diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors que proven de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Gladiadores: La charca i Gladiadores: Costa salvaje: Austràlia és una terra a la deriva des de l'època dels dinosaures. Aïllats durant milions d'anys, els animals que hi viuen no s'assemblen als d'enlloc més de la Terra. L'evolució els ha transformat en monstres de la natura i en els gladiadors més valents del planeta.
Documentals
Durada: 100'
18.00
La carrera de la vida
La gran carrera del desierto
La vida al desert és dura. Els animals que hi viuen han evolucionat per sobreviure a temperatures extremes, a l'exposició climàtica i amb molt poca aigua.
Documentals
Durada: 25'
18.25
Hundidos
Mardinian
El nou objectiu del Karlos i el seu equip és el Mardinian, un vaixell de càrrega britànic enfonsat per un submarí alemany el 19 de maig de 1917, a prop de l'illa de Tabarca, a Alacant.
Documentals
Durada: 55'
19.20
El misterio de la momia de la ciénaga
Documentals
Durada: 55'
20.15
Los trenes panorámicos de Escocia
A la línia de les terres altes occidentals, l'ampliació de Mallaig connecta Fort William amb el poblet costaner de Mallaig. Pel camí, travessa i escala alguns dels paratges més imponents de tot Escòcia.
Documentals
Durada: 45'
21.00
Gala de clausura del Festival de Cine de San Sebas
Emissió de la gala de clausura de la 72a edició del Festival de Sant Sebastià, que se celebra a l'Auditori Kursaal. En aquest acte té lloc el lliurament de premis i es projecten les pel·lícules guanyadores.
Altres
Durada: 60'
22.00
El cine de La 2: La peor persona del mundo
La Julie està a punt de fer trenta anys i la seva vida és un desastre existencial. Ha malbaratat part del seu talent, i el seu xicot, l'Aksel, un novel·lista gràfic molt reconegut que és més gran que ella, la pressiona perquè contingui la seva energia creativa i posi seny. Una nit es cola en una festa i coneix el jove i encantador Eivind. Aleshores trenca amb Aksel i s'embarca en una nova relació amb l'esperança que la seva vida adquireixi una nova perspectiva. No obstant això, ha d'assumir que ja és massa tard per a algunes opcions vitals.
Pel·lícules
Durada: 125'
00.05
La noche temática
Inclou Masturbación, una historia de amor (propio) i El subidón del porno
Documentals
Durada: 120'
02.05
Svalbard, deshielo y tensión
Svalbard és un arxipèlag situat a l'oceà Àrtic que s'escalfa entre tres i cinc vegades més que qualsevol altre lloc del planeta. El treball analitza els efectes del canvi climàtic i l'escalfament global a l'arxipèlag àrtic, el 60% del qual està cobert per glaceres, i mostra que el desglaç permetrà obrir la porta a noves rutes marítimes i a recursos naturals. A més, el programa comprova la situació in situ i parla amb científics i habitants de l'arxipèlag.
Altres
Durada: 55'
03.00
Documenta2
Inclou Planeta arqueología: cuando el pasado se explica: Conseguir que hable lo invisible: Avui dia, la robòtica, la intel·ligència artificial i els acceleradors de partícules aconsegueixen fer parlar allò que en arqueologia és indetectable. Els coneixements arqueològics han transcendit més enllà del que és visible, i això tot just comença.
Documentals
Durada: 50'
03.50
Documenta2
Inclou Antiguos asentamientos de Europa: El pueblo de Las Dunas: En una platja de Normandia, uns descobriments arqueològics pioners impulsen un equip d'arqueòlegs a aprofundir en una civilització cèltica, ja que la seva cultura sembla diferenciar-se de la resta dels pobles cèltics de la Gàl·lia.
Documentals
Durada: 55'
04.45
Documenta2
Inclou Antiguos asentamientos de Europa: Briga: la ciudad perdida: En un bosc normand hi ha unes ruïnes misterioses, en un lloc anomenat Bois-l'Abbé, a prop de la ciutat d'Eu. Les primeres exploracions arqueològiques del segle XIX van indicar la presència d'un santuari romà, i més tard es va confirmar que era una ciutat romana desconeguda: Briga.
Documentals
Durada: 50'
05.35
Documenta2
Inclou Lucy Worsley investiga: Las cazas de brujas: Les bruixes tenen una història llarga, sinistra i molt real. Fa 400 anys, milers de dones corrents van ser torturades i executades durant la caça de bruixes. Lucy Worsley descobreix qui eren aquestes dones i per què van ser assassinades.
Documentals
Durada: 25'