Programació La 2

Divendres, 14 juny de 2019
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Cartas en el tiempo
Orígenes
El capítol se centra en la primera carta, del segle VI aC, i en les primeres targetes postals, que van començar a circular al segle XIX. Xavi Sáez és el personatge anònim que escriu la primera carta conservada a la Península i Fina Rius i Toni González donen una vis còmica a múltiples emissors de targetes postals.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Pacífico
Viento entre el bambú
Una ruta de 50.000 quilòmetres des del nord del Japó fins a les illes d'Indonèsia, de Borneo a Papua, de Melanèsia a Nova Zelanda. Una expedició espanyola viatja per llocs remots a la recerca de les tribus i les comunitats indígenes del camí.
Documentals
Durada: 60'
09.00
En busca de esplendores secretos
Japón, los samuráis
El presentador intenta descobrir els grans mites de la humanitat, els cultes ancestrals i els ritus funeraris.
Documentals
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
Héroes invisibles
Ecuador-Colombia
Aquesta sèrie de vuit documentals té com a protagonistes espanyols que han abandonat les seves còmodes vides per intentar millorar les condicions dels més desafavorits a l'estranger.
Documentals
Durada: 55'
11.50
Hacia un planeta verde. La transición energética
Els combustibles fòssils, el carbó i el petroli han generat el desenvolupament econòmic, tecnològic i social més important de la història de la humanitat. Però un desenvolupament com aquest té un preu. Les conseqüències d'aquesta explotació intensiva són cada vegada més evidents. La crema d'aquests combustibles continuen generant enormes gasos d'efectes hivernacles. Aquests s'acumulen a l'atmosfera de manera exponencial i han provocat l'escalfament global. El canvi és possible gràcies a les energies renovables, però també cal una transició justa.
Documentals
Durada: 30'
12.20
Mañanas de cine: El hijo de rostro pálido
Junior Potter és un universitari que viatja al salvatge Oest per fer-se càrrec de l'herència del seu pare, un cèlebre pistoler. En el seu camí es topa amb personatges estranys, com un agent federal o una noia de saló que té una doble personalitat.
Pel·lícules
Durada: 95'
13.55
Grandes diseños
En un bosc històric de Worcestershire, al centre d'Anglaterra, l'Angelo rehabilita i transforma amb les mans una cova en un habitatge amb algun luxe modern, com tenir aigua i electricitat. L'objectiu de l'Angelo és viure d'una forma tranquil·la i millorar la seva salut, afectada per una esclerosi.
Documentals
Durada: 50'
14.45
Las rutas Capone
Pirineos
El xef italià Roberto Capone viatja per les comarques espanyoles per descobrir i aprendre de la riquesa d'aquesta cultura gastronòmica.
Altres
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Cielos abiertos: Camboya, Pacífico: La ruta de las montañas sagradas i Nacido explorador: Sudáfrica: salvar a los rinocerontes: Avui Richard Wiese viatja a Sud-àfrica, on s'uneix a l'equip de conservació de Phinda, per implantar un dispositiu de rastreig a un rinoceront amb l'objectiu de protegir-lo contra els caçadors furtius. A més, coneix unes dones zulus emprenedores.
Documentals
Durada: 130'
18.40
El escarabajo verde
Memoria viva
El programa participa en la jornada científica Gelodía, una jornada guiada per geòlegs que s'organitza de manera simultània en totes les províncies d'Espanya.
Altres
Durada: 30'
19.10
La revolución verde del vino
Viticultors de l'est de França apliquen la biodinàmica als seus cultius, un mètode d'agricultura ecològica que exclou l'ús d'herbicides i pesticides sintètics i disminueix la dosi de productes fitosanitaris, amb la intenció de respectar la vida dels sòls i el seu equilibri natural.
Documentals
Durada: 50'
20.00
Arqueomanía
Fenicios
Els fenicis són un conglomerat de pobles orientals que van monopolitzar el comerç mediterrani durant centenars d'anys. Aquest capítol s'acosta a les seves colònies a la Península i a la seva expansió atlàntica.
Documentals
Durada: 25'
20.25
Días de cine
El programa repassa algunes de les estrenes de la setmana, com el documental El Estado contra Mandela y otros, la cinta d'animació irlandesa El pan de la guerra, les franceses La biblioteca dels llibres rebutjats i Sauvage, i el drama xinès Largo viaje hacia la noche. A més, l'espai ho explica tot sobre FilMadrid, que enguany celebra la sisena edició.
Altres
Durada: 60'
21.25
Ese programa del que usted me habla
Un repàs diari des de la perspectiva de la comèdia de l'actualitat política, cultural, social i esportiva.
Altres
Durada: 35'
22.00
La suerte en tus manos
Sorteig de la loteria.
Altres
Durada: 15'
22.15
Historia de nuestro cine: ¡Dame un poco de amooor.
El Mike, cantant del grup famós Los Bravos, és segrestat pel Chou-Fang, seguidor de les doctrines del terrible Fu-Manchú. De fet, al Chou-Fang no li interessa el Mike, sinó que vol dominar el món mitjançant una fórmula química que ha d'elaborar un científic jubilat. La filla del professor, la bonica Sao-Ling, creu que el Mike és un superheroi i l'involucra en la perillosa història.
Pel·lícules
Durada: 105'
00.00
Historia de nuestro cine: Juan y Junior en un mund
Dos extraterrestres intenten fer-se passar pels cantants de moda per aconseguir dominar el planeta.
Pel·lícules
Durada: 100'
01.40
Ese programa del que usted me habla
Un repàs diari des de la perspectiva de la comèdia de l'actualitat política, cultural, social i esportiva.
Altres
Durada: 30'
02.10
Océanos: el misterio del plástico desaparecido
El 99% del plàstic que hauria d'estar surant als oceans ha desaparegut. Fins i tot tenint en compte el plàstic que hi ha a les platges o el que està atrapat al gel de l'àrtic, milions de tones simplement han desaparegut. Saber on està s'ha convertit en un repte cabdal per comprendre'n els efectes i el paper que té en l'ecosistema.
Documentals
Durada: 55'
03.05
Documenta2
Inclou Nuestro espía en casa de Hitler
Documentals
Durada: 55'
04.00
Construcciones ecológicas
Restauración de canteras
Per tot França hi ha vestigis d'història abandonats que necessiten ser rehabilitats. De vegades cal modernitzar-los i donar-los una altra utilitat. Al poble de manzac es va aixecar un projecte hoteler ecològic i creatiu, en el lloc d'una antiga explotació minera de basalt. Es van construir cabanes disperses en fusta d'avet, i també van utilitzar materials naturals com a gabions d'encenalls de fusta, llana de fusta i buata de cel·lulosa. També consumeixen productes locals.
Documentals
Durada: 30'
04.30
Grandes diseños
El Bram, després de superar un vessament cerebral, decideix, amb la seva dona, la Lisa, construir a l'illa de Wight una casa gran amb vistes al mar i que s'integri subtilment al bosc. Sense escatimar en despeses, i gairebé sense planificar el finançament, inicien l'obra amb més il·lusió que diners.
Documentals
Durada: 45'
05.15
El mar arábigo
Los defensores del arrecife
Als esculls aràbics abunden els grans depredadors, i això ha obligat els més febles a desenvolupar estratègies de defensa, com blindatges especials o armes químiques, a demostrar que la unió fa la força i que ells també són propietaris de l'escull.
Documentals
Durada: 45'