Programació La 2

Divendres, 23 agost de 2019
06.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Nacido explorador
Sudáfrica: tortugas y tsongas
Richard Wiese viatja en cada episodi a un país diferent per descobrir la vida silvestre, les cultures i les meravelles naturals que hi ha al planeta.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Tierras extremas
Las caravanas de la sal de Danakil
Imatges dels paisatges més extrems del planeta.
Documentals
Durada: 45'
08.45
El bosque protector
Bosques por el mundo, Las Landas
Sèrie documental que té com a objectiu conscienciar l'opinió pública de la importància que han tingut i tenen els boscos en la història natural, social i econòmica d'Espanya.
Documentals
Durada: 25'
09.10
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.25
Criaturas salvajes con Dominic Monaghan
Cubo de medusa
Una emocionant sèrie de viatges i aventures que segueix l'actor i entusiasta de la vida silvestre Dominic Monaghan mentre explora els racons remots del planeta a la recerca d'alguns dels animals més rudes del món.
Documentals
Durada: 50'
10.15
Brain Games
El cerebro se porta mal
Aquest programa tracta sobre el cervell i els mites més estesos que es consideren certs.
Documentals
Durada: 45'
11.00
El canal de Castilla
Recorregut pels 207 quilòmetres del canal de Castella i els seus tres ramals. L'espai descobreix els aspectes històrics, econòmics, culturals i mediambientals d'aquesta gran obra d'enginyeria.
Documentals
Durada: 55'
11.55
Ciencia líquida
Vida más allá de la Tierra
Un dels membres fundadors del grup de hip-hop Wu-Tang Clan, GZA, també conegut com a The Genius, viatja per trobar-se amb enginyers i científics que estan configurant el futur de la humanitat, així com l'estranya complexitat de la seva imaginació.
Documentals
Durada: 20'
12.15
Mañanas de cine: Cruzando la gran barrera
Ambientada el 1876, aquesta és la història de dos orfes abandonats al desert després de la mort del seu avi. Sols, els joves travessen les muntanyes Rocoses i es dirigeixen a Oregon per reclamar l'herència que els correspon.
Pel·lícules
Durada: 100'
13.55
Verano azul
El guateque de papá
El pare del Quique, alarmat per la seva dona, intenta acostar-se a la colla, com a mitjà per guanyar-se la confiança i l'amistat del seu fill. L'acostament és un fracàs, ja que només aconsegueix introduir incomoditat i avorriment entre els nois.
Sèries
Durada: 60'
14.55
Ciudades españolas Patrimonio de la Humanidad
Salamanca
Salamanca és una de les ciutats amb més tradició cultural i esplendor monumental. Durant segles ha acumulat art i saviesa. No és una ciutat amb universitat, sinó un gran campus, una ciutat universitària.
Documentals
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Los reinos perdidos de Sudamérica: La piedra en el centro, Tierras extremas: El invierno de Oymyakon en Siberia i Nacido explorador: Australia: el outback secreto: El Richard viatja a Austràlia per descobrir la seva zona més desèrtica. Viatja des del territori del nord, on participa en un carrera de camells, fins a les illes Tiwi, on ajuda a traslladar un cocodril agressiu a un altre lloc. I s'uneix a la tradicional cerimònia del fum.
Documentals
Durada: 135'
18.45
El escarabajo verde
Plasticoceno
El reportatge denuncia la contaminació amb escombraries plàstiques a Espanya. La ciutadania s'estremeix quan veu imatges de balenes o tortugues amb plàstic a l'estómac, però continua comprant productes amb plàstic. El programa es pregunta si la gent ho veu com un problema aliè.
Altres
Durada: 30'
19.15
Historia de la comida italiana
Santa Comida
El Dickie descobreix que els catòlics del renaixement feien una interpretació molt lliure del pecat, que alimentar en excés un conclave de cardenals porta conseqüències pèssimes i que avui molts plats que formen part del menú italià van sorgir com a resposta a l'extremisme de l'església catòlica.
Documentals
Durada: 55'
20.10
El Chef del Mar
Puerto de Santa María/Puerto Real
Avui el xef del mar viatja a Puerto de Santa María i Puerto Real, a la província de Cadis. Allà l'Ángel assisteix al procés de recollida de plàncton marí, les microalgues de les quals es nodreixen gran quantitat d'éssers del mar, i al seu tractament per fer-lo comestible.
Documentals
Durada: 50'
21.00
Días de cine
L'espai repassa les estrenes d'aquesta setmana, entre les quals destaquen El cocinero de los últimos deseos, Una íntima convicción, Este niño necesita aire fresco i Chicos buenos. També es fa un homenatge a l'animador Richard Williams, l'actor Peter Fonda i l'actriu Encarna Paso, que han mort recentment.
Altres
Durada: 35'
21.35
Ciencia líquida
Una dosis saludable
La medicina és art i ciència alhora. El seu futur descansa en la investigació científica i en els avenços tecnològics. Gza visita laboratoris on ja és una realitat l'aplicació de la nanotecnologia, la creació d'òrgans amb cèl·lules mare i l'automatització quirúrgica amb robots.
Documentals
Durada: 20'
21.55
La suerte en tus manos
Sorteig de la loteria.
Altres
Durada: 20'
22.15
Historia de nuestro cine: Memorias del ángel caído
Un grup de fidels mor enverinat després combregar en una antiga parròquia. Durant la investigació, de la qual s'encarrega la policia, els sacerdots comencen a patir visions estranyes.
Pel·lícules
Durada: 100'
23.55
Historia de nuestro cine: Nadie oyó gritar
Una dona veu com un home llança algú pel forat d'un ascensor i l'ajuda a fer desaparèixer el cos. Durant aquestes hores tan tenses, l'home explica a la dona els motius que l'han portat a assassinar la seva dona, i ella comprèn que ha estat un home molt desgraciat.
Pel·lícules
Durada: 90'
01.25
Woodstock: tres días que marcaron a una generación
Woodstock es va convertir en una ciutat improvisada, que va créixer de la nit al dia en unes poques hectàrees de terra. Una multitud de joves xops de pluja i famolencs van gaudir durant tres dies de la música i la convivència a la granja Yasgur. Allà van actuar alguns dels artistes més destacats de l'època. Assistents, membres de l'organització i artistes recorden al documental el significat d'aquests tres dies que van marcar una generació.
Documentals
Durada: 50'
02.15
Documenta2
Inclou El color: el espectro de la ciencia: Más allá del arcoíris: Els colors que es poden veure són només una petita part del que hi ha allà fora. En aquest episodi Helen Czerski acosta l'espectador al món dels colors invisibles. Els ulls humans no poden veure'ls, però avui aquests colors ocults estan amplificant les fronteres de la ciència i de la medicina.
Documentals
Durada: 50'
03.05
Grandes diseños
La Kathryn, dissenyadora d'interiors, construeix una casa ecològica d'inspiració escandinava al jardí del darrere de la casa de la seva mare, a Falmouth, ciutat de la costa de Cornualla, Anglaterra. Ella mateixa dirigeix les obres amb un pressupost de 330.000 euros en un temps estimat d'un any.
Documentals
Durada: 50'
03.55
El Chef del Mar
Camelle/Cedeira
Ángel León avui viatja fins a Camelle i Cedeira, a la Corunya, per recollir algues, les verdures del mar. Les algues tenen una gran varietat de mides i colors i són conegudes des de la prehistòria per les seves qualitats nutritives.
Documentals
Durada: 50'
04.45
Costa Rica, el arca de la naturaleza
Costa Rica, petit país de l'Amèrica Central, alberga el 5% de les espècies animals i vegetals conegudes.
Documentals
Durada: 50'
05.35
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 25'