Administracions

Quart preveu créixer per sota dels 200 habitatges

L’Ajuntament aprova el POUM, que preveu un desenvolupament urbanístic sostenible i un creixement moderat

Destaquen que el pla evita la dispersió i afavoreix la cohesió social

El pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Quart preveu un creixement moderat del municipi, per sota dels 200 habitatges. Així ho recull la nova planificació que l’Ajuntament va aprovar el 31 de gener, amb nou vots a favor, el vot en contra de la CUP i un regidor absent. El pla ha quedat aprovat provisionalment en espera de l’aprovació definitiva per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona.

El pla proposa, segons assenyala el consistori, un desenvolupament urbanístic sostenible, amb propostes de model d’ocupació que eviten la dispersió en el territori i que afavoreixen la cohesió social. A més, s’hi considera la rehabilitació i renovació en sòl urbà i es té en compte la preservació i millora dels sistemes de vida tradicionals amb l’objectiu de consolidar un model de territori globalment eficient.

Una de les principals necessitats que recull el POUM és la d’establir les capacitats de creixement, tant des del punt de vista residencial com d’activitats econòmiques. Així, el POUM recull un creixement moderat del poble, per sota dels 200 habitatges. Aquesta xifra se sumarà als 250 habitatges aproximats que actualment es podrien construir al municipi. En concret, un cop aprovat definitivament el POUM, Quart podrà créixer, en total, en uns 450 habitatges, la majoria dels quals seran cases unifamiliars. Actualment el municipi té un alt grau de desenvolupament i compta amb un 90,14% de les zones urbanitzables executat en fase d’urbanització.

A més, també es tanquen perímetres del municipi que estaven inacabats o que es van finalitzar abruptament i es reconeixen els polígons d’actuació urbanística (PAU) ja existents, se’ls incorpora al pla i se’ls posa termini d’execució. En concret, el POUM proposa vuit PAU, un pla de millora urbana (PMU), tres plans parcials delimitats i tres plans parcials no delimitats.

També recull la llista dels elements inclosos en el pla especial del catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable del terme municipal. A partir de la seva aprovació definitiva es durà a terme un procés de revisió d’aquest catàleg, que està previst que s’iniciï abans del 2024. L’any 2013 es va dur a terme un procés de participació ciutadana amb l’objectiu de tenir-lo en compte en la redacció del POUM.

LA FRASE

És fruit d’un treball col·lectiu; s’han posat les bases per a un nou POUM, molt necessari per al futur de Quart
Carles Gutiérrez
ALCALDE DE QUART


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona