Administracions

Les Festes de Primavera de Palafrugell tornen sense restriccions

La programació aposta fort pels concerts i recupera la fireta i la firassa, la fanguejada o la baixada de carretons

El Carrousell de la Costa Brava celebrarà el seixantè aniversari

Les Festes de Primavera 2022 de Palafrugell recuperaran una programació amb l’aire festiu i multitudinari que no es va realitzar en les dues anteriors edicions a causa de les restriccions per Covid-19. Aquesta edició serà especial perquè el Carroussel Costa Brava, la gran rua que tancarà les activitats de les Festes, arribarà al seu seixanta aniversari.

Entre altres activitats de la programació hi trobem elements habituals de les Festes com la Fireta i la Firassa, la fanguejada o la baixada de carretons. Però, el plat fort d’aquesta edició són els concerts. Els primers a actuar seran els Eskatalà, The Penguins i Kumbara, el dia 3 de juny a les 8 del vespre, al recinte de l’aparcament de l’Estadi Municipal. El dia 4, també a les 8 del vespre, un dels plats forts d’aquesta programació, vindrà amb el Doctor Prats, 31 Fam i Tramma. I finalment, el dia del Carroussel, el 5 de juny serà l’Orquestra Maribel qui tancarà la programació musical. Tots aquests concerts són possibles gràcies a la col·laboració entre les Festes de Primavera i el Festival Ítaca.

Una de les novetats importants de les Festes de Primavera és que es posarà en marxa l’Escola de Carrosseries. A partir del mes d’octubre d’aquest any 2022 les classes s’iniciaran amb un curs d’escultura carrossaire i un curs de maquillatge creatiu, tots dos impartits per gent de les colles i integrants de les entitats que històricament s’han vinculat a la part més artística del Carroussel i de les Festes de Primavera.

Gastronomia

Una novetat que entra amb força aquest any és “el xup-xup de les Festes de Primavera”. En total 5 restaurants del municipi faran una proposta al voltant de plats que tinguin com a eix principal la fasolina. I cada any s’anirà escollint un ingredient nou però sempre vinculat amb la vila.

Segon any de mocador

L’any passat, les Festes van incorporar un “mocador” per tal que tothom pogués lligar-los al coll i gaudir de la tradició festiva més important del municipi. El mocador de les Festes naixia de la tradició del mocador de La Turraiada que identificava als ciutadans als quals des dels balcons de les cases es podia tirar aigua. Cada any tenia un color diferent i moltes persones en guarden un record especial, sobretot perquè encara els col·leccionen com a record d’aquelles Festes de Primavera de fa anys. Aquest any, aquesta idea es vol consolidar i continuar creixent com a element reivindicatiu de les Festes.

Interès Nacional

El cartell d’aquesta edició ha anat a càrrec de Jordi Sàbat. Segons l’autor, el procés creatiu recorda els inicis de les Festes de Primavera i que respira festa, música i color pels quatre costats.

Un dels elements destacats d’aquest any és que el Carroussel Costa Brava, des de l’any passat, és considerat com a Element Festiu d’Interès Nacional. Per això s’ha fget una còpia d’aquest certificat a cada colla de les que participaran i contribueixen a recuperar l’esperit festiu de les Festes de Primavera després de superar la crisi de la Covid-19. I, al mateix temps, també en reconeixement de tota la trajectòria del Grup Festes de Primavera, per on durant aquests seixanta anys hi ha passat gran quantitat de gent, com ara Josep Baqué.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES