Administracions

Lloret vol ser un referent en l’ordenació turística

El pla d’acció de sostenibilitat, l’activació de tarifes per al bus urbà, els aparcaments dissuasius, una plataforma per a l’oferta pública i privada d’aparcaments i la promoció, les principals accions

L’Ajuntament de Lloret de Mar avança amb l’ordenació turística incidint principalment en la millora dels temes de mobilitat. Els principals eixos d’aquesta iniciativa són la sostenibilitat, l’obertura d’aparcaments dissuasius a l’entrada de Lloret; l’activació de la T-Dia, que permet els desplaçaments en transport urbà per 5 euros durant 24 hores o la plataforma d’aparcament Parkimeter, que permetrà aglutinar gran part de l’oferta pública i privada en una sola plataforma digital. A més, s’ha creat la figura del gestor de cues nocturnes per als taxis de l’avinguda de Just Marlés i s’han incorporat agents cívics nocturns i diürns per facilitar informació i fer pedagogia.

Pla de sostenibilitat

La implementació del pla d’accions de sostenibilitat turística de Lloret de Mar 2021-2023 és un element clau, segons Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme. Aquest eix estratègic també tindrà visibilitat a través de la campanya de civisme per a aquest estiu, la qual promou el respecte a l’entorn i la ciutadania. A més, s’ha signat un acord amb la plataforma Bioscore. Aquesta aliança representarà el primer pas per fer que, d’aquí a pocs mesos, els allotjaments associats al Gremi d’Hostaleria de Lloret compleixin els indicadors per obtenir l’UNE-ISO 21401:2019 Sistema de Gestió per a Allotjaments Turístics. Segons Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret, l’objectiu és que els allotjaments aconsegueixin normes nacionals i també d’abast global, “ja que un 75% del nostre públic és de procedència internacional”, ha explicat.

Paral·lelament, Lloret de Mar també participa en un projecte amb fons europeus, Greentour d’Economia Circular i Turisme Sostenible en Destinacions de l’Espai Sudoe, una iniciativa europea que crea aliances entre destinacions turístiques en l’àmbit de l’economia circular i l’ecoetiquetatge. Un altre element important –vegeu peça– és el canvi d’importància dels mercats internacionals.

Pel que fa a la promoció, aquest estiu es potenciaran activitats singulars per crear experiències en l’entorn natural i cultural que ja té el municipi. Però també diferencials, com ara el Lloret Drone Festival, que aquest any tindrà lloc del 29 al 31 de juliol i que tindrà format internacional”.

Inversions i canvi de mercats

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, destaca dos elements clau pel que fa referència a les inversions: el projecte Next Lloret, amb una inversió de 6,91 milions d’euros destinats a la revitalització del nucli antic, del mercat municipal, la digitalització i formació, la mobilitat, la seguretat ciutadana, i els Jardins de Santa Clotilde, i, paral·lelament, el seu compromís amb l’acord de la Mesa Empresarial fins al 2030, amb una inversió de 80 milions d’euros.

A més, i segons l’alcalde, és important remarcar les previsions positives per a la temporada d’estiu 2022, en la qual es preveu una molt bona ocupació hotelera els mesos de juliol i agost i una forta recuperació dels mercats internacionals, en especial els provinents de França, el Regne Unit i Alemanya. L’any passat, en un context postpandèmic, Lloret de Mar va tancar amb un canvi en la importància dels mercats internacionals; en primer lloc es va mantenir França amb 593.112 pernoctacions; seguit de Bèlgica, amb 119.900 pernoctacions, i Polònia, amb 81.939 pernoctacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona