Administracions

L’exregidora d’Urbanisme de Blanes, a la fiscalia de Girona

L’alcalde, Àngel Canosa (ERC), tramet tres informes sobre suposades irregularitats de la regidora Rosa Maria Alabern, d’En Comú Podem

Alabern manté que es tracta d’un “atac personal” fet per oportunisme polític

El trencament del govern de Blanes entre ERC –que té l’alcaldia (5)– i En Comú Podem (5), provocat per la retirada de les atribucions a la regidora d’Urbanisme, Rosa Maria Alabern, d’En Comú, es va visualitzar clarament ahir durant el ple amb el nou repartiment de cadires a la sala i les crítiques al govern per part dels comuns. La tensió es va fer palesa després del ple, en el torn d’intervencions del públic, en què molts dels assistents van reclamar majoritàriament explicacions sobre els motius que havien provocat aquesta pèrdua de confiança.

I tot això només poques hores després que l’alcalde, Àngel Canosa, presentés a la fiscalia de Girona els tres informes sobre les suposades irregularitats de l’ara ja exregidora d’Urbanisme. Canosa va explicar durant el ple que havia optat per “enviar els informes a l’administració competent per esvair dubtes respecte a uns comportaments de procediments administratius”, i va afegir-hi que aquests, però, “no han estat els únics determinants que han provocat la pèrdua de confiança cap a Rosa Maria Alabern”.

Reacció comuna

El portaveu d’En Comú Podem, Jordi Urgell, ja va escenificar en el vuitè punt –deixar sense efecte un conveni amb Medi Ambient i Habitatge per uns habitatges socials– que la tasca del seu partit seria fer públic el treball que s’ha fet, especialment des de l’àrea d’Urbanisme, perquè “ERC es voldran posar totes les medalles” sobre temes que s’han gestionat directament des d’En Comú Podem. Urgell va intensificar les declaracions en els precs i preguntes, després que el ple es desenvolupés sense problemes i amb els punts aprovats per unanimitat. El portaveu comú, que va aprofitar per ironitzar que “ERC no acaba mai el mandat amb el seu soci de govern”, va reconèixer: “No podia creure que l’alcalde fes el que finalment va fer, tot i que ens ho deien.” Urgell va criticar que Canosa retirés les atribucions a la regidora d’Urbanisme sense tenir cap informe previ: “Primer va parlar amb l’oposició, va exposar les acusacions i després, i això és important, va ser quan va demanar els informes.” Segons Urgell, l’alcalde, en comptes de “demanar disculpes, ha optat per anar a la fiscalia”.

Confidencialitat

Els tres informes presentats a la fiscalia fan referència a la vinculació d’Alabern amb la societat del càmping Sabanell i en donar-se una suposada infracció en el deure d’abstenció de la regidora en una tramitació d’aquesta instal·lació; el segon fa referència a unes obres menors en una porta d’una propietat que, finalment, no es podien fer ni legalitzar, i el tercer està relacionat amb les obres de rehabilitació d’un edifici per fer-hi un hotel a primera línia de mar, al passeig, concretament amb els treballs dels fonaments, poc abans del període estival, en què no es poden fer obres al nucli. El contingut dels expedients és confidencial i els detalls els té el fiscal.

Rosa Maria Alabern va assegurar a aquest diari que no ha fet cap il·legalitat i que s’està davant “d’un atac personal que s’ha fet amb clar oportunisme polític per part d’ERC”. Alabern sospita que l’alcalde mai va tenir intenció que es trenqués el govern. Tot al contrari, va oferir a Jordi Urgell les seves delegacions: “Canosa va aprofitar que no em van escollir com a segona en les eleccions vinents. Jo vaig dir que per fidelitat als meus votants, molts dels quals no són dels comuns, no podia anar de tres. Segurament volia aprofitar un suposat moment de debilitat.” Precisament, en el torn de preguntes del públic, Àngel Canosa i Maria Rosa Alabern van tenir un intens intercanvi de paraules i amb intervencions del públic assistent, que demanava que es fessin públics els informes.

LES FRASES

Hem presentat els informes per esvair dubtes respecte a uns comportaments de procediments administratius
És un atac personal que s’ha fet amb clar oportunisme polític per part d’ERC
i
Rosa Maria Alabern
exregidora d’urbanisme (En comú podem)
No han estat els únics fets determinants que han provocat la pèrdua de confiança
Àngel Canosa
ALCALDE DE BLANES (erc)

El problema dels tres primers

Rosa Maria Alabern no es presentarà a les eleccions vinents amb la llista d’En Comú Podem, de la qual era la número dos, si bé no descarta fer-ho amb alguna altra formació. Segons va explicar, el perfil del votant que aporta a la llista no seria el de l’òrbita tradicional dels comuns. Segons Alabern, aquesta decisió s’interpretaria com una devaluació de la seva feina i en cap cas reforçaria, de cara als seus electors, el treball que assegura que ha fet “amb rigor i moltes ganes” al llarg de la seva estada en el govern. I, precisament, el caldo de cultiu polític a Blanes pot donar molt de joc per a la construcció de noves aliances i, fins i tot, noves formacions, especialment després del descontentament de molts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell