Administracions

Palafrugell detecta que s’aboca amiant a la via pública

L’àrea de Qualitat Urbana de l’Ajuntament de Palafrugell ha detectat darrerament diversos abocaments d’amiant a la via pública. Es tracta de l’abandó de retalls de teulades d’aquest material al costat de contenidors de la via pública. Des del desembre del 2001 és prohibida la fabricació i la comercialització de productes que continguin aquest material.

Pràctica prohibida

L’abocament de residus és una pràctica totalment prohibida, i més en aquest tipus de material. Per aquest motiu s’està investigant la procedència d’aquests materials i qui és l’infractor. A causa de l’elevat risc per a la salut, els treballs de neteja d’aquests abocaments només els poden prestar empreses especialitzades, que disposen d’equips i materials de protecció personal per a la manipulació. L’Ajuntament ja s’ha posat en contacte amb diverses empreses de recollida per tal de concertar una neteja conjunta dels diferents punts.L’amiant és un material fibrós d’origen natural constituït per diferents tipus de silicats, que es caracteritza per ser un excel·lent aïllant tèrmic i acústic i amb una gran resistència mecànica i química. Les seves característiques, juntament amb el seu baix cost, han fet que durant dècades, l’amiant s’hagi utilitzat de manera habitual en l’àmbit de la construcció, la indústria i la llar. No obstant això, l’any 1977 la International Agency for Research on Cancer (IARC) va classificar l’amiant com a substància cancerígena i el 1999 la Unió Europea va establir l’horitzó màxim de prohibició del seu ús per a l’any 2005. En concret, a Espanya, en compliment de la Directiva de la Unió Europea sobre l’amiant, des del desembre del 2001 està prohibida la fabricació i la comercialització de productes que continguin aquest material.L’àrea de Qualitat Urbana vol aprofitar per recordar que l’abocament de residus és una pràctica totalment prohibida, i més quan es tracta de residus especials i de la construcció. També demana la col·laboració de la població que davant l’observació de males praxis en matèria de residus, poden comunicar als agents de l’autoritat o a l’àrea de Qualitat Urbana aquests fets, que podrien arribar a ser constitutius de delicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró