Administracions

Acord unànime per demanar tres nous jutjats a Figueres

Una moció conjunta dona suport al personal judicial i reivindica que se’ls doti d’efectius i dels equipaments necessaris

Grups i regidors no adscrits voten a favor pel pacte de ciutat d’educació

L’Ajuntament de Figueres demanarà a la Generalitat que faci tres jutjats nous a la capital de l’Alt Empordà. Aquesta petició, en què també es demanarà més personal, es fa per la crítica situació que passen. Els grups municipals i els regidors no adscrits van aprovar ahir per unanimitat una moció conjunta en aquest sentit. No va ser l’únic acord unànime del ple, ja que aquest també va aprovar finalment el pacte de ciutat d’educació, que es va deixar sobre la taula en l’últim ple.

La situació dels jutjats a Figueres és crítica, i aquest el motiu que ha impulsat aquest acord. El regidor del PSC Alfons Martínez, que va defensar la moció, va exposar que cal adherir-se a les demandes dels jutges, magistrats, funcionaris gestors, tramitadors i auxiliars judicials dels jutjats perquè “es reforci la plantilla de personal i es creïn els jutjats de primera instància i instrucció i penals que siguin necessaris per posar fi a l’actual col·lapse que pateix el partit judicial”.

Un pacte d’educació

El pacte de ciutat d’educació de Figueres va superar, finalment, el tràmit del ple. La capital de l’Alt Empordà disposa ara d’una eina clau per poder abordar els reptes de present i de futur que ha d’afrontar el municipi. Tots els grups presents actualment en el consistori hi donem suport: Junts per Figueres, ERC, PSC, Ciutadans, Guanyem Figueres-CUP, Canviem Figueres i regidors no adscrits.

El regidor d’Educació, Infància i Joventut, Josep Alegrí (ERC), va explicar que el pla està repartit amb onze punts que han de servir de guia per a la transformació de la ciutat. Els objectius generals d’aquest primer compromís educatiu de ciutat són: aconseguir la millora de l’educació, fomentar l’educació de la petita infància i el suport a les famílies, millorar les condicions d’escolarització de l’alumnat de Figueres, tenir més capacitat de negociació i força en aquells temes en què la decisió final depèn del Departament d’Educació, i disminuir l’absentisme escolar i lluitar contra la segregació escolar.

Entre els onze punts hi trobem: estudiar la fórmula per ampliar el nombre de places ofertes a les llars d’infants i els possibles emplaçaments d’aquestes noves places, crear una nova llar d’infants al barri de la Marca de l’Ham, i reactivar els Espais Familiars. També es preveu la transformació de l’escola Pous i Pagès en un institut escola per al curs 2023/24, l’edificació d’un nou centre educatiu al Turó Baix, i la reconversió dels actuals espais del Pous i Pagès en un nou centre de formació professional integral.En el plenari també va aprovar una moció de Ciutadans Figueres per impulsar un pla local contra la solitud no desitjada i dissenyar estratègies per afrontar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona