Administracions

Crisi a l’EMD perquè les entitats no han cobrat les subvencions

Les entitats culturals de l’Estartit denuncien a través d’un comunicat que la seva situació és insostenible perquè no han cobrat de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) les subvencions pressupostades el 2022. Per la seva part, des de l’EMD s’assegura que han percebut la meitat del que s’ha acordat.

Les entitats, que fins i tot volen deixar clar que estan a límit de la seva supervivència, expliquen que reben els ajuts a finals d’estiu; a la tardor en van rebre una part, però no la resta a finals d’any, com se’ls havia dit. La situació, segons les associacions, és tan complicada que de continuar així no podran assumir les despeses i, en conseqüència, hauran de deixar de fer les activitats. Un cas més extrem és el de l’Associació de la Cavalcada de Reis, que ha deixat de pagar el lloguer de la nau on té les carrosses. Les associacions demanen transparència als responsables de l’EMD i exigeixen cobrar les ajudes municipals, tal com es feia fins ara. De tota manera, aquelles que han pogut justificar les despeses del 2022 encara no han cobrat res. Asseguren que des de l’EMD els han demanat més papers i documentació que fins ara mai havien necessitat per justificar les ajudes públiques. Una de les associacions ha demanat una reunió amb els responsables de l’EMD de l’Estartit, però els hi han negat.

L’EMD, respon

Per la seva part, i des de l’EMD, s’explica que l’atorgament de subvencions és una tasca dels serveis d’intervenció i secretaria de l’administració local, no del govern de l’EMD. En aquest sentit, i segons expliquen, políticament s’està treballant perquè tots els tràmits relacionats amb ajudes i subvencions que dona l’EMD es desenvolupin dins la legalitat; es tracta de diners públics i, per tant, han d’estar molt ben gestionats i totes les subvencions correctament justificades. “Sabem que hi ha hagut altres maneres de procedir que no s’ajusten a la llei, però des de l’EMD treballem dins la legalitat i ens preocupa que hi hagi persones que no vulguin que els tràmits administratius es desenvolupin tal com marquen les lleis”, es diu en un comunicat fet públic ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol