Administracions

ADMINISTRACIONS

Impulsen l’Espai Català Transfronterer per promoure projectes de cooperació

La Generalitat, la Diputació i el Departament dels Pirineus Orientals presenten la candidatura de l’Àrea Funcional Espai Català Transfronterer (EsCaT) al programa europeu POCTEFA 2021-2027

La Generalitat, la Diputació de Girona i el Departament dels Pirineus Orientals han aprovat presentar la candidatura de l’Àrea Funcional Espai Català Transfronterer (EsCaT) al programa europeu POCTEFA 2021-2027 per impulsar projectes de cooperació a banda i banda de la frontera, segons informa l’Agència Catalana de Notícies. L’acord s’ha pres aquest dijous durant la reunió del primer Comitè de Pilotatge de l’EsCaT que ha presidit Vilagrà a la Casa de la Catalanitat de Perpinyà, a la Catalunya del Nord. Durant la trobada també s’han presentat els resultats de l’estudi sobre la societat civil de l’ECT.

L’EsCaT permetrà identificar, seleccionar i cofinançar iniciatives que impliquin entitats i ajuntaments en àmbits com el medi ambient, el coneixement del territori i els joves. “Del que es tracta és que territoris que són propers però on hi ha una frontera administrativa, la trenquem i puguem optar a projectes que ens relliguin”, ha afirmat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, durant la reunió del comitè de pilotatge que s’ha fet a Perpinyà.

El POCTEFA preveu una dotació FEDER de 243 MEUR pels propers anys a tot Europa per cofinançar projectes de cooperació. A l’àmbit de la Catalunya Nord i les comarques gironines, la candidatura de l’Àrea Funcional Espai Català Transfronterer optarà a 3,2 MEUR per impulsar projectes d’una dimensió més reduïda que els Interreg tradicionals -per sota dels 200.000 euros- per permetre que entitats i ajuntaments petits hi puguin accedir. Els fons finançaran un 65% dels projectes i la resta l’aportaran les tres administracions implicades.

“La candidatura proposa un model de governança que promogui la cooperació amb noves entitats, la participació ciutadana i una millor qualitat dels projectes que es desenvolupin en aquest espai”, ha assegurat Vilagrà durant l’acte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona