Administracions

Mont-ras estrena radar amb 51 sancions en 7 dies

El municipi ha adquirit un aparell que anirà itinerant entre cinc caixes, instal·lades al carrer Torres Jonama –limitat a 30 km/h– i les avingudes Catalunya i Palafrugell –a 50 km/h–

En aquest darrer eix, encara han detectat un vehicle a 107 km/h, i a la tardor n’havien registrat a més de 140 km/h

L’Ajuntament de Mont-ras ha instal·lat aquest mes caixes de radar per posar fre als excessos de velocitat de vehicles que, majoritàriament, travessen el nucli urbà amb origen o destí a Palafrugell. Després d’un període de prova que es va allargar 15 dies –des d’inicis de mes fins al dimarts 14–, dimecres passat els aparells van començar a multar. En set dies, ahir, l’alcaldessa, Vanessa Peiró, xifrava aquesta tarda en 51 els vehicles sancionats, amb una velocitat màxima de 107 quilòmetres per hora en un tram limitat a 50. En aquest cas, la persona infractora s’enfrontarà a una sanció de 600 euros i la pèrdua de 6 punts del carnet.

El sistema adoptat per Mont-ras és similar al que altres municipis, com ara Salt o Girona –aquest darrer en suspens des de fa pocs dies–, han implantat en els darrers anys. Un únic aparell anirà itinerant, en aquest cas, entre les cinc caixes –al carrer Torres Jonama, limitat a 30 per hora– i a les avingudes Catalunya –entrant pel nord– i Palafrugell –en tots dos sentits–, a 50. Va ser en aquesta darrera via on durant el període de prova encara van caçar almenys tres vehicles per sobre dels 115 km/h, i un dels quals, a 126. En aquest punt, a la tardor de l’any passat un altre control de prova va detectar un cotxe a més de 140 km/h, en un tram de tot just 500 metres entre dos giratoris.

L’alcaldessa defensa que n’han informat per xarxes socials des del 23 de febrer, cartes a domicili i en reunions veïnals “des del 2019”, en què ja havien aplicat altres mesures, com ara el reforç de la senyalització vertical i horitzontal, o reforçat la dotació de ressalts i coixins berlinesos per mirar de reduir la velocitat: “No hem posat un radar per afany recaptatori perquè, si no, n’hauríem posat cinc: un a cada caixa. El que volem és que la gent afluixi quan vegi la caixa”, argumenta Peiró. I també a Torres Jonama, on tot i el límit de 30 i ser un carrer amb diversos ressalts, havien detectat diversos vehicles transitant a velocitats elevades i alguns a més de 70 km per hora, sortint de la C-31 i en una zona plena de comerços i a tocar de l’escola bressol municipal.

Des que fa 15 anys es va acabar l’autovia, al 2008, les queixes per l’excés de velocitat als laterals han estat recurrents, com també nombrosos accidents i alguns casos de vehicles bolcats. És per això que bona part dels veïns del poble, sobretot els residents de l’entorn, veuen bé la mesura, tot i que també hi ha queixes dels que alerten que acabaran sancionant algun dia algú per excedir per poc els límits, sobretot els residents a Palafrugell que han de travessar la zona quotidianament per arribar a casa.

La prova de foc, però, arribarà per setmana santa, amb el desglaç de l’arribada de segons residents i visitants forans que no se n’hagin assabentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat