Administracions

La Paeria suspèn visites guiades a obres per ordre de la Junta Electoral

El consistori de Lleida defensarà amb tots els “arguments jurídics” mantenir l’activitat per mostrar l’avenç del futur Museu Morera, prevista el cap de setmana de Sant Jordi

La Paeria de Lleida ha decidit suspendre a última hora les visites guiades a les obres del futur Museu Morera, a la rambla Ferran, que s’havien de celebrar al llarg d’aquest dissabte després de conèixer la resolució de la Junta Electoral de Zona (JEZ). Segons informa l’agència ACN, l’òrgan ha prohibit l’esdeveniment arran d’una denúncia del PSC.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que s’han assabentat de la situació un cop han arribat a l’equipament i ha qualificat “d’absolutament injusta” la decisió de la JEZ. La segona tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, ha remarcat que utilitzaran tots els “arguments jurídics” per defensar la posició del consistori per celebrar l’activitat, que s’emmarcava en el programa d’actes culturals de Sant Jordi.

Representants del govern municipal de la Paeria de Lleida han mantingut un seguit de trucades telefòniques i converses abans d’anunciar que suspenien temporalment l’activitat ’El Morera, propera parada’ a la seu en construcció de l’equipament a la Rambla Ferran, carrer on es concentra el gruix d’actes programats per Sant Jordi al municipi. Així, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, la segona tinent d’Alcalde, Jordina Freixanet, i el regidor de Cultura, Jaume Rutllant, han comunicat la decisió a la quinzena de persones que es podien inscriure a cadascuna de les visites programades i que ja feien cua per accedir a l’interior de l’edifici.

“Quan hem arribat per fer la visita ens hem assabentat de la denúncia del PSC i que ahir a mitja tarda va arribar a la secretaria de l’ajuntament una resolució de la junta instant-nos a no executar” l’activitat, ha explicat Pueyo davant de la futura seu del Museu Morera. “Em sembla una decisió absolutament injusta”, ha afegit.

Des de la Paeria de Lleida s’ha defensat que es tractava d’una proposta cultural interessant per a la ciutadania en el marc de la Diada de Sant Jordi i que s’ha actuat d’acord amb la normativa. “A molts museus de Catalunya són dies de visites gratuïtes. És paradoxal que s’hagin fet activitats culturals arreu del país per part d’administracions” i a Lleida no s’hagi pogut tirar endavant un conjunt de visites prèvies a “aquestes obres tant esperades per la ciutadania” ha defensat Freixanet. La iniciativa “no explica, de cap de les maneres, els mèrits i desmèrits del govern, sinó que és un patrimoni al servei de la ciutadania”, ha reiterat la segona tinent d’Alcalde.

Per aquest motiu, l’ajuntament de Lleida ha iniciat un recorregut jurídic en defensa d’aquesta activitat. “Primer, presentarem la mesura cautelar, en segon lloc, recorrerem a la JEZ i, en cas que aquesta no ens doni la raó, interposarem recurs també a la Junta Electoral Provincial (JEP) per esgotar totes les vies possibles en el marc jurídic”, ha remarcat Freixanet.

La Paeria de Lleida espera que la Junta es pronunciï aquest mateix dissabte sobre la mesura cautelar. Si finalment es rep l’autorització pertinent, el consistori avisarà via mail als visitants que s’havien interessat en la jornada perquè puguin gaudir-ne en un altre horari o dia, en funció de com evolucionin els recursos presentats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera