Administracions

administracions

El Conselh Generau d’Aran aprova un pressupost de 44 milions per al 2024

El ple del Conselh Generau d’Aran ha aprovat inicialment, amb el vots a favor d’Unitat d’Aran (UA) i l’abstenció de Convergéncia Aranesa (CA), un pressupost per al 2024 de 44.057.000 d’euros. “Des del govern d’Aran hem plantejat una inversió important en l’atenció a les persones i el desenvolupament del territori”, ha afirmat la síndica d’Aran, Maria Vergés, que hi afegeix: “No obstant això, aquest pressupost inclou un increment del 5,5% de l’acord de finançament, és a dir 1,8 milions d’euros, que quedarà condicionat a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat.” Entre les inversions previstes, cal destacar la remodelació de la cuina de l’hospital Val d’Aran, amb un import de 485.000 €, que també tindrà el suport de la Diputació de Lleida, així com la renovació de l’equipament tecnològic de l’hospital, per valor de 270.000 €.

Hi haurà també una aposta important per inversions com ara la de Castèth Leon (160.000 €), el museogràfic del Museu del Temps (145.000 €), el museogràfic del Centre d’Interpretació de les Festes del Foc (120.000 €) i els 75.000 € que es dedicaran a dur a terme diferents millores als museus de la Val d’Aran (Museu de la Llana, Mina Victòria i Ecomusèu Çò de Joanchiquet, entre d’altres). També hi haurà un increment del 250% en la partida de ramaderia per a les ajudes al bestiar no retornat, que arriba fins a 50.000 €, una millora en els convenis amb les associacions agropecuàries i es destinaran 150.000 € a millorar el refugi de Saboredo, projecte que ja està adjudicat. En equipaments, es destinaran 72.000 € a millorar i adequar l’edifici d’obres públiques, destinat a l’impuls de la innovació i retenció del talent, 50.000 € a construir, juntament amb l’Ajuntament de Naut Aran, una oficina de turisme a Salardú i 12.000 € a una caseta d’informació a Arties. Així mateix, s’incrementa en un 12% el pressupost per a ADDA, amb més de 17.000 €, i també s’incrementa en 7.000 € la partida destinada a Càritas a la Val d’Aran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins