Administracions

Salt penjarà sis setmanes la bandera interseccional per a la llibertat sexual

L’Ajuntament de Salt s’afegeix a la iniciativa proposada del Servei d’Atenció Integral (SAI) del Consorci de Benestar Gironès-Salt i es penjarà al balcó del consistori des d’avui dia 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, la bandera interseccional per a la llibertat sexual durant un termini de sis setmanes, ja que així estarà penjada fins el 28 de juny, Dia de l’Orgull LGTBI+.

La proposta del SAI és que durant aquest mes i mig sigui ben visible a l’edifici consistorial la darrera versió de la bandera irisada que ara rep el nom de bandera interseccional, ja que així incorpora més col·lectius que pateixen discriminació.

Aquesta bandera interseccional té els multicolors habituals del col·lectiu LGTBI+ amb l’Arc de Sant Martí, però en un dels extrems hi afegeix amb forma de triangle els colors blanc, rosat i blau cel que són els colors de la bandera ‘trans’, després hi figura una franja marró de la bandera de les comunitats raciliatzades i una darrera franja negra que fa referència a les persones que pateixen o conviuen amb el VIH i recorda les persones que han mort per la malaltia. Per últim, la bandera interseccional incorpora un triangle groc amb un cercle morat integrant així la bandera intersexual. Per això, ara aquest model de bandera és el més extés entre el col·lectiu ja que és la més integradora i mostra el respecte a totes les persones independentment de la seva identitat i orientació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia