Administracions

L’Ajuntament destinarà a neteja 435 milions d’euros els propers 10 anys

Surt a subhasta la nova contracta, que incrementa en 149 milions l’anterior

L’Ajuntament de l’Hospitalet ha tret a subhasta la nova contracta de neteja viària i recollida d’escombraries, que ha d’entrar en vigor el 2025. Es dedicaran 435 milions d’euros a la neteja viària i la recollida d’escombraries en els propers deu anys, una quantitat que representa 149 milions més que en la contracta anterior. Segons fonts municipals, aquest augment es deu a la voluntat de millorar l’estat de la neteja de l’espai públic, potenciar la recollida selectiva en qualitat i en quantitat i disposar d’una ciutat neta potenciant la coresponsabilitat de la ciutadania.

El contracte, que suposa la despesa municipal més important, preveu la renovació dels 130 vehicles del parc mòbil del servei, així com dels 4.200 contenidors específics de les cinc fraccions. Es prioritzarà que els vehicles utilitzin combustibles no contaminants –ara, una part important funcionen amb gas–. A aquests vehicles s’afegiran les set escombradores elèctriques que l’Ajuntament ha adquirit recentment amb una inversió de 2,5 milions d’euros.

S’inclouran millores tecnològiques per augmentar el control del servei. S’instal·larà tecnologia RFID als contenidors, el que permetrà conèixer en temps real l’historial d’actuacions com el buidatge i la neteja dels recipients. També hi haurà sensors d’ompliment en alguns contenidors, per tal d’analitzar situacions puntuals de desbordaments. S’incorporarà control sobre els contenidors de matèria orgànica per a comerços i establiments de restauració, per conèixer qui i com en fa ús. I es mantindrà el seguiment per GPS dels vehicles. A més, es renovaran els models dels cinc contenidors específics per fraccions. Hi haurà, a més, minicontenidors en les parades de les deixalleries mòbils per facilitar el reciclatge als usuaris i es potenciarà la recollida del tèxtil.

Pel que fa a la neteja, a més de l’actual escombrada manual general es potenciarà la neteja amb aigua. S’actuarà amb noves màquines hidronetejadores als llocs amb més brutícia, es mantindrà l’aiguabatre a carrers i places i s’ampliarà la freqüència de la neteja amb aigua a l’exterior i l’interior dels contenidors. També s’implantarà un sistema intel·ligent per millorar la neteja del clavegueram .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Els tres centres educatius de Malgrat de Mar redueixen el consum energètic

Malgrat de Mar
alemanya

Les inundacions a Alemanya causen almenys dues morts

barcelona
societat

Tret de sortida a la temporada de bany a l’Estany de Banyoles

banyoles

Valoració positiva de les primeres setmanes del porta a porta

girona
SERVEIS

Tall de l’R1 i l’RG1 entre Mataró i Arenys de Mar per l’atropellament d’una persona

Mataró
SERVEIS

Un centenar de places per als temporers a la Fira de Lleida

Lleida
societat

Mèxic, amb Sheinbaum, s’uneix a la vintena de països governats per una dona

barcelona
girona

Eliminen definitivament l'aparcament de la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
Salut

Can Ruti fa seguiment de pacients complexos a través de rellotges intel·ligents

Badalona