Societat

Una àrbitra atura un partit a Valls per uns insults masclistes

La col·legiada va fer expulsar del camp l'autor del crit “Vés a fregar els plats”

Marta Galego Salguero, àrbitra del partit del grup sisè de segona catalana disputat entre la UE Valls i el CF Cambrils Unió, no s'ho va pensar dos cops i va suspendre el matx després que des de la grada se sentís un crit de clar contingut sexista dirigit a ella. La col·legiada, que era assistida a la banda per Anna Maria Martínez García i Aitor Ramírez Duran, no va decidir la represa del joc fins que l'autor va ser fora de l'estadi del Vilar de Valls.

Els fets van passar diumenge a la tarda, quan tot just s'estava jugant el minut 23 de la primera part del partit i es va sentir el crit ofensiu des del públic. Segons ha confirmat el Col·legi Tècnic d'Àrbitres, la col·legiada que va rebre l'insult va recollir en l'acta del partit que havia sentit la frase “Vés a fregar els plats”.

En aquest punt, Marta Galego va aturar el joc i es va dirigir al delegat del camp perquè prengués les mesures pertinents. Al cap de pocs minuts, l'autor de l'andanada ofensiva va ser convidat a marxar de les instal·lacions i immediatament es va tornar a reprendre el partit.

La presència de crits sexistes, racistes, homòfobs i xenòfobs, o actituds violentes, no és encara un fet aïllat als estadis. I, en aquest sentit, fa temps que la Federació Catalana de Futbol treballa en diversos mecanismes per eradicar-los.

Així, el mes de febrer passat, es va impulsar la iniciativa Zero insults a la grada, que estava enfocada principalment al món del futbol de base i que contenia mesures que permetien als àrbitres aturar tres vegades un matx si es produïen insults, o fins i tot suspendre'l. L'assemblea general ordinària de la federació del 25 de juliol passat també va introduir diverses modificacions reglamentàries. Entre aquestes, les previstes en l'article 332 del reglament general, que fa referència a la facultat dels àrbitres d'aturar o suspendre el partit en cas d'insults i el seu règim de sancions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia