Educació

ensenyament

Rentrada escolar pels adults

Els cursos de català 2016-2017 d'Òmnium Catalunya-Nord comencen aquest principis d'octubre.

Totes les persones que vulguin aprendre o perfeccionar el seu coneixement de la llengua poden seguir les classes que impulsa Òmnium Cultural de Catalunya-Nord. En general es tracta de cursos d'1h30 cada setmana durant el període que va del primer d'octubre 2015 al 30 de juny 2016.

Enguany, hi haurà cursos als pobles següents : Alenyà, Bages, Bao, Cabestany, Canet, Cànoes, El Barcarès, Elna, El Soler, La Roca d'Albera, Pollestres, Prada, Santa Maria, Sant Genís de Fontanes, Sant Cebrià, Sant Llorenç de la Salanca, Sureda, Toluges, Torrelles, Vilallonga dels Monts i Vilallonga de la Salanca. Òmnium Catalunya Nord pot estudiar la possibilitat d'obrir altres cursos sempre que hi hagi un mínim de 10 inscrits i una municipalitat o una associació d'acord per col·laborar-hi.

A Perpinyà els cursos tindran lloc al Casal Català al Centre de Formació de la Vila de Perpinyà del carrer Déodat de Séverac i a l'annex de l'ajuntament del Molí de Vent . Hi haurà també cursos, però més intensius, a la Casa de la Generalitat

Els detalls sobre la llista dels diferents cursos, així com els horaris, els professors, el lloc on es fan, i els noms de les municipalitats i entitats que els acullen es poden trobar la web www.omnium-catnord.cat .

Aquests cursos reben un ajut financer de la Regió, del Consell Departamental dels Pirineus Orientals, de la Generalitat de Catalunya, de la Vila de Perpinyà i de les municipalitats i associacions que participen a la seva organització.

Per inscriure's es pot contactar els professors de català ells mateixos, les associacions o municipalitats organitzadores o per correu a Òmnium Catalunya Nord, 23 avinguda del Liceu 66 000 Perpinyà o per correu electrònic a catalunyanord@omnium.cat.

Telefon : 04 68 55 47 90 (de dilluns a dijous de 15h a 18h30).

A Millars , no volen obrir un curs de català

L'APLEC, (Associació per a l'ensenyament del català) s'interroga sobre la resposta negativa feta als pares d'alumnes de Curs Mitjà de l'escola de Millars que volien que els seus infants seguissin cursos d'iniciació a la llengua catalana. Aquest curs es feia a totes les classes de primari de Millars des de fa anys i donava tota satisfacció.

Encara que tots els actors de funcionament dels cursos siguin presents (elegits, inspecció, professors , APLEC, directors d'escola),sembla anormal que certs alumnes es vegin privats de curs de català justament quan l'Educació Nacional insisteix sobre la diversitat lingüística i que en el nou col·legi de la comuna l'ensenyament del català es desenvolupa a partir de la sisena.

L'APLEC espera que se trobi ràpidament una solució a aquesta anomalia i s'adreçarà als responsables concernits per tal que desbloquegin la situació



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia