Societat

consum

solidaritat

El Giving Tuesday confia a superar els 400.000 euros

La segona edició d'“un dia per donar” se celebra el dimarts 29 de novembre

En contraposició al consumisme del Black Friday, la jornada promou la solidaritat donant diners, temps o sang

El 29 de novembre serà “un dia per donar” (Giving Tuesday) i les entitats confien a superar els 400.000 euros que es van aconseguir en la mateixa iniciativa l'any passat. De fet, no es tracta d'un sol dia, sinó que l'expressió d'“un dia per donar” és l'excusa perquè la gent conegui diferents causes solidàries i es conscienciï que és important participar-hi”, va explicar ahir Juan Mezo, el director de Valors i Màrqueting, un dels impulsors de la iniciativa. Així, es pretén que els ciutadans facin una donació econòmica, donin sang o s'apuntin a fer algun acte de voluntariat des d'ara, que es posa en marxa la campanya, fins passat Nadal, que és el temps de solidaritat per excel·lència.

El Giving Tuesday va néixer als Estats Units com a alternativa al consumisme del Black Friday i el Cyber Monday. Com a contraposició a les campanyes comercials, es buscava que els ciutadans col·laboressin amb les organitzacions sense ànim de lucre. L'any passat, la proposta va arribar per primer cop a Catalunya i els responsables la repeteixen amb el convenciment que es pot arribar a doblar la xifra de 400.000 euros. “Vam tenir una recaptació moderada –va reconèixer Ricard Valls, soci de Zohar, una de les organitzacions impulsores de la iniciativa– si la comparem amb els 211 milions de dòlars dels EUA i els 50 milions de lliures de la Gran Bretanya.”

Al marge de les xifres, Valls defensa que el Giving Tuesday ha de servir per “aconseguir una societat més forta i conscienciada” i perquè “les organitzacions demanin i demanin bé”. Ara com ara ja hi ha un centenar de projectes penjats a la plataforma www.givingtuesday.cat i es calcula que n'hi acabarà havent uns 300. L'edició passada es va tancar amb 260. Els promotors conviden la gent a crear els seus propis projectes per una causa solidària i participar-hi: això sí, s'han de passar uns filtres que marquen els organitzadors. Si s'entra a la plataforma, es pot col·laborar en un programa contra la desnutrició dels desplaçats per la guerra del govern i Bokoharam a Nigèria de Metges Sense Fronteres o bé en una petita ONG creada fa uns mesos per una dissenyadora d'interiors de Mataró que es diu Dolls4girls i recull nines per portar a les nenes dels camps de refugiats de Grècia. “A Metges Sense Fronteres feia temps que no vèiem un nivell de desnutrició tan brutal com el que ens trobem a zones de Nigèria”, explicava ahir Anna Pineda. Per la seva banda, Pilar Olivares assegura que no es pot treure del cap la imatge de les nenes dels camps de refugiats de Grècia on va fer de voluntària a l'estiu.

El director general de la Taula d'Entitats del Tercer Sector, Toni Codina, va recordar que un de cada cinc catalans col·labora amb alguna entitat –com a donant, voluntari o soci–, però té clar que “encara hi ha molt camí per fer”.

LES FRASES

Molts estudis demostren que fer voluntariat o donar ens fa més feliços
Juan Mezo
soci director de valors i màrqueting
Més de 260 famílies s'han beneficiat dels nostres pisos des del 1994 i s'han concentrat a curar-se
Alexandra Carpentier
fundació josep carreras
En els darrers tres anys les donacions s'han estancat i concentrat en unes poques ONG
Toni Codina
taula entitats tercer sector


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona