Societat

castellers

diada de tots sants

A totes per Tots Sants

El guió d'aquesta temporada és un crescendo que a cada nou capítol augmenta la tensió de la trama. El punt d'inflexió s'hauria pogut produir si Vilafranca hagués descarregat la torre de 8 neta al Concurs, ja que hauria assolit la victòria amb una sèrie amb els tres reis descarregats, una fita que la Colla Vella, al seu torn, no hauria pogut igualar per Santa Úrsula. Però tal com va quedar la cosa, la Colla Vella tenia l'opció de superar el triplet vilafranquí, tot descarregant, com així va ser, els dos castells de 10 més el 4 de 9 net.

Doncs bé, demà els Castellers de Vilafranca obriran la diada de Tots Sants en pròpia plaça amb el 3 de 10 i, després, esperen estar en disposició d'atacar el 4 de 10 i el 4 de 9 net (la lesió d'un casteller del tronc al Concurs fa descartar la torre de 8 neta), amb què igualarien els registres assolits per la Vella a Valls, i acabar la feina amb el pilar de 8 –que els vallencs no van fer– per firmar la que seria la millor actuació tots els temps. Als tres últims assaigs, la colla ha accelerat la posada a punt del 4 de 9 net, que duran a plaça amb una estructura més alleugerida del que marcarien els canons. “És un quatre pensat per a l'any que ve, però que tindrà la seva prova de foc dimarts”, explica un dels responsables de la colla. Aquesta setmana, han descarregat el 4 de 8 net –la prova definitiva– a Cal Figarot.

Compartiran plaça amb els amfitrions els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró, dues grans formacions que en principi es volien presentar a Vilafranca amb el gran objectiu d'afegir un nou castell de la gamma extra al seus historials respectius, el 5 de 9. Els borinots, que estan avalats per una trajectòria enguany impol·luta amb els castells de gamma extra (2 de 9 i pilar de 8) ho tenen clar, i serà la primera vegada que s'atreveixen a reptar la “supercatedral”. La sensació és que estan molt preparats. En canvi, la caiguda del 9 de 8 d'ahir a Girona pot provocar que els Capgrossos finalment hagin de renunciar a l'intent del 5 de 9 i centrin els seus objectius en el 2 de 9. Completaran el cartell els Xiquets de Tarragona, per als quals el compromís no arriba en el millor moment. Els matalassers es plategen el 3 de 9 com a castell de més rang.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES