Societat

tribunals

detenció per tràfic de drogues

El jutge decreta presó provisional per als tres detinguts en l'operatiu antidroga al Baix Penedès

Un dels arrestats és regidor d'ERC al Montmell

Se'ls acusa de tràfic de drogues, suborn, tinença il·lícita d'armes i frau en el subministrament elèctric

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 del Vendrell ha decretat aquest divendres l'ingrés a presó del regidor d'ERC al Montmell (Baix Penedès), Xavier Navarro, i els altres dos arrestats de l'operatiu antidroga desplegat aquesta setmana a Masllorenç i el Vendrell. Se'ls acusa de tràfic de drogues, suborn, tinença il·lícita d'armes i defraudació del fluid elèctric.

Tots tres van ser arrestats dimecres pels Mossos d'Esquadra arran del desmantellament de dues plantacions a dues grans naus industrials, on van localitzar un total de 4.308 plantes de marihuana. Segons detalla la policia, les plantes tenen un valor aproximat de 6 milions d'euros al mercat negre.

L'operació ha culminat una investigació que la policia va iniciar a l'abril, quan va detectar un grup de persones que realitzaven tasques de manteniment en una antiga fàbrica de Masllorenç. Aquests individus estaven tapiant portes i finestres, fet que va aixecar les sospites de la policia. Els investigadors van comprovar més tard com s'introduïa en aquestes naus el material necessari per crear una plantació de marihuana d'interior. Els sospitosos també van instal·lar un circuit tancat de televisió d'última tecnologia per detectar qualsevol intrusió.

La policia va descobrir que les mateixes persones treballaven en una segona nau, situada al polígon Les Mates del Vendrell, on hi havia indicis que s'hi desenvolupava la mateixa activitat que a Masllorenç.

Durant el seguiment es va observar com s'incrementava l'activitat de l'organització, coincidint amb el desenvolupament vegetatiu de la plantació, que ja es trobava en un moment proper a la seva collita. En paral·lel, els Mossos van constatar que una persona vigilava permanentment les dues instal·lacions, on també s'hi havien introduït gossos de raça perillosa per a la seva guarda.

Segons els Mossos d'Esquadra, un dels membres de l'entramat va intentar corrompre un funcionari a través d'un suborn, a canvi de garantir la seguretat de les dues naus on hi havia el cultiu.

La investigació va dur a la detenció aquest dimecres dels tres individus, de nacionalitat espanyola, holandesa i eslovena. El mateix dia, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 va ordenar l'entrada i perquisició a les dues naus industrials, on es van comissar les més de 4.000 plantes de marihuana, un revòlver amb munició, i tots els estris necessaris per al cultiu, a part de comprovar el frau en el subministrament elèctric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA