Societat

policial

refugiats

Els refugiats que han arribat en un camió són kurds iranians

Les deu persones localitzades en un polígon de Lliça d'Amunt es pensaven que estaven a Anglaterra

El secretari d'Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, assegura que el govern farà tot el possible perquè siguin acollides com a asilats polítics

Les deu persones que han estat localitzades aquest dimecres al matí a l'interior d'un camió a Lliçà d'Amunt (Vallès Oriental) provenen del kurdistan iranià.

El secretari d'Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, ha explicat en declaracions als mitjans que els deu refugiats, quatre menors i sis adults –entre els quals una dona– es troben bé de salut però una mica desorientats i xocats.

En aquest sentit, ha assenyalat que “tot apunta a què aquestes persones es pensaven que estaven a Anglaterra”.

Amorós ha precisat que han arribat a Catalunya provinents de l'Iran i pertanyen a la “minoria nacional kurda” d'aquest país asiàtic. Ha subratllat que aquestes persones “en veure la seva situació amenaçada al seu país d'origen han sortit com han pogut”.

El responsable d'Immigració del govern ha indicat que la seva entrada al país ha estat “efectivament irregular” perquè “lamentablement” el refugiat “sempre emigra de manera irregular”. “No hi ha ningú els drets del qual siguin amenaçats o violentats que pugui viatjar d'una altra forma”, ha afirmat.

En qualsevol cas, Amorós ha garantit que “el govern de catalunya farà tot el possible perquè aquestes persones siguin acollides i trobin protecció internacional a nostre país, si així ho volen”. “Tot apunta que són persones que es poden acollir al dret al refugi a Catalunya”, ha indicat.

Amorós ha aplaudit la ràpida intervenció dels Mossos d'Esquadra i els professionals del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Ha destacat que el grup ha estat acompanyat en tot moment per membres del cos policial, del Comitè d'Ajuda al Refugiat i de la Creu Roja de Catalunya, i que es troben ben acollits en un lloc “digne, cuidats i amb un traductor”. També ha comentat que els ha donat “tranquil·litat” la presència de la Creu Roja perquè és una “organització coneguda internacionalment”, ja que “la que relació amb les institucions del seu país no és bona”.

Els deu polissons han viatjat enmig de la càrrega d'un camió procedent de Turquia que aquest matí ha arribat al centre logístic que l'empresa Mango té en un polígon de Lliçà d'Amunt (Vallès Oriental).

Mango estudia com pot ajudar els desplaçats

Mango es vol fer càrrec de les necessitats bàsiques que puguin tenir els 10 refugiats que aquest dimecres al matí han estat trobats a l'interior d'un camió procedent de Turquia a la seva arribada al centre logístic que l'empresa tèxtil catalana té a Lliçà d'Amunt.

El seu director de comunicació, Guillermo Corominas, ha anunciat que es posaran en contacte tant amb els Mossos d'Esquadra com amb les entitats socials que acullin els 10 immigrants per estudiar de quina manera els poden ajudar. “Ens volem implicar i col·laborar perquè al final és un drama que ens afecta a tots”, ha assegurat.

Corominas, que ha expressat la seva satisfacció pel fet que els polissons es trobin en bon estat de salut, ha explicat que la companyia, com sempre fa, va revisar la càrrega en origen, el que els fa pensar que les 10 persones van pujar al camió al port de Seta, on el vehicle va arribar en vaixell des de Turquia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia