Societat

oci

esquí

Les estacions d'esquí confien en una temporada de rècord

El sector espera igualar els 1,3 milions de forfets venuts el 2008/2009, quan es va aconseguir el màxim del Pirineu de Lleida

Baqueira-Beret té previst obrir pistes aquest dissabte i la resta ho faran el divendres 2 de desembre

Les onze estacions d'esquí de la demarcació de Lleida van presentar ahir la campanya 2016/2017 carregats d'optimisme. Les previsions meteorològiques auguren un inici amb prou fred i neu per tenir les pistes a ple rendiment durant el pont de la Puríssima, quan es donarà el tret de sortida a la campanya de neu i en què les estacions s'hi juguen, en bona part, el futur de la temporada.

La primera a obrir pistes serà l'estació aranesa de Baqueira-Beret, que confia obrir aquest dissabte. Les estacions de Boí Taüll, Espot, Portainé, Tavascan i Port del Comte reballen amb la idea d'obrir el divendres de la setmana vinent.

La meteorologia sembla, de moment, que hi juga a favor. L'arribada del fred i de les precipitacions aquesta setmana podria deixar les pistes amb una bona base de gel i amb els canons de producció de neu en marxa per poder començar a principi de desembre a ple rendiment.

Serà, a més, una de les temporades més llargues dels darrers anys, amb un total de 143 dies, ja que Setmana Santa, que és quan s'acostuma a donar el punt final a l'esquí, cau més tard que en anys anteriors.

Per tot això, el sector té l'esperança d'arribar a una xifra de rècord: 1.333.947 forfets venuts, un 5% més que la temporada anterior, que va ser la més positiva des de l'esclat de la crisi econòmica i es va arribar als 1.270.426 forfets venuts. Aquesta xifra igualaria la temporada més bona de la darrera dècada, la del 2008/2009.

La majoria d'estacions han congelat el preu del forfet, excepte Baqueira-Beret, que l'ha incrementat un 2%.

Ho van anunciar ahir des de la Diputació de Lleida. El president de l'ens, Joan Reñé, va agrair l'esforç fet per les estacions, que per a aquesta campanya han invertit 8,7 milions d'euros en obres per posar a punt les infraestructures, i va xifrar en 377,5 milions d'euros l'impacte econòmic que la temporada passada va tenir aquesta activitat en l'economia de les comarques pirinenques, amb 1.500 llocs de treball directes i 7.500 d'indirectes. La Diputació ha posat ara en marxa a través del Patronat de Turisme la campanya “Pirineu de Lleida, la Catalunya Blanca”, amb una inversió d'uns 400.000 euros per captar visitants per al Pirineu lleidatà. Se centrarà en Catalunya i també en l'Estat espanyol, amb accions puntuals a l'Estat francès.

LES XIFRES

1,3
milions
de forfets esperen vendre aquesta temporada les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida.
143
dies
esquiables tindrà aquesta temporada, una de les més llargues, ja que Setmana Santa cau el 2017 més tard.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia