Societat

Crisi humanitària

La Calre aposta per descentralitzar la política d'acollida de refugiats

La Conferència de les Assemblees Legislatives Regionals d'Europa incorpora a la seva declaració del 2016 la proposta del Parlament de Catalunya

La cambra catalana va presentar una moció sobre la necessitat que les regions i municipis puguin decidir sobre aquestes polítiques

L'Assemblea Plenària de la Conferència de les Assemblees Legislatives Regionals d'Europa (Calre) ha incorporat a la seva declaració del 2016 la proposta del Parlament de Catalunya sobre la necessitat que les regions i municipis decideixin sobre la política d'acollida de refugiats i immigrants, perquè les puguin aplicar.

A la reunió celebrada a Varese (Itàlia) hi ha assistit la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, que ha presentat l'esmena aprovada a la cambra per remarcar que “les competències exclusives de l'Estat” han de descentralitzar-se, per permetre que les administracions apliquin les mesures necessàries, ha explicat el Parlament en un comunicat.

“Catalunya vol acollir refugiats, tal com ha reafirmat el Parlament, el govern i les principals ciutats del país”, ha subratllat Forcadell. La presidenta ha lamentat que moltes administracions no poden afrontar aquest repte per manca de competències.

Per això, ha destacat que cal “apostar per una descentralització que permeti als pobles d'Europa ser part activa en la resolució de la situació intolerable” que pateixen els refugiats a les portes d'Europa.

La declaració del Calre, conferència formada per prop de 70 parlaments subestatals de la Unió Europa (UE) que representen més de 200 milions d'habitants, aborda qüestions com el projecte europeu, la immigració i el canvi climàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia