Societat

Una gran festa clou a Reus els Special Olympics 2016

És la trobada esportiva de més importància en el camp de la discapacitat intel·lectual

L'actuació musical del grup Los Manolos és l'espectacle que tanca la celebració que va començar dijous passat

Ahir hi va haver el punt final dels Jocs Special Olympics Reus 2016. Des de dijous passat la capital del Baix Camp va ser l'escenari del certamen esportiu de més envergadura en la discapacitat intel·lectual. El Pavelló Olímpic Municipal va celebrar ahir al migdia una gran festa de cloenda dels Jocs amb la participació de tots els esportistes, tècnics, voluntaris, familiars, amics i un nombrós públic que els va voler acompanyar.

En els breus parlaments institucionals, el secretari general del Comitè Paralímpic Espanyol (CPE), Miquel Sagarra, el president dels Special Olympics Espanya, Enric Blesa, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, van felicitar tots els participants i van agrair la tasca de tota l'organització formada pels equips dels Special Olympics Espanya, Reus Esport i Lleure, les regidories d'Esports i Benestar Social i els voluntaris.

Per la seva banda, el president dels Special Olympics Espanya, Enric Blesa, va explicar a Reusdigital.cat que fan una valoració “molt positiva” del certamen. “Estem encantats”, va dir. De fet, just fa 20 anys, Reus va ser seu dels Jocs Special Olympics, i Blesa pensa: “No sé quan tardarem a tornar, però ho farem, perquè ens han acollit molt bé.” A més, considera que han fet un pas més en la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant l'esport: “Ells fan molt per la seva banda, i sempre tenen els valors al davant, i et puc confirmar que entrenadors i participants marxen de Reus molt contents.” Blesa també va comentar que, pels atletes, “és el màxim arribar a casa seva o a la feina amb les medalles penjades al coll”.

A la festa s'hi van afegir els Castellers de la Il·lusió, de Valls, amb la col·laboració dels Xiquets de Reus, que van aixecar tres pilars inclusius així com diverses actuacions amb persones amb discapacitat intel·lectual. L'actuació del mític grup musical Los Manolos va tancar l'acte.

Des de dijous, aproximadament 800 esportistes i 468 voluntaris, juntament amb tècnics, familiars i amics, van poder gaudir de la cita esportiva més important de l'any en l'àmbit europeu per a persones amb discapacitat intel·lectual, organitzada per Special Olympics Espanya i l'Ajuntament de Reus. Les sis disciplines esportives dels Jocs han estat: bàsquet, natació, proves motrius, gimnàstica rítmica, pàdel i tennis.

LA FRASE

Pels atletes, el màxim és arribar a casa o a la feina amb les medalles penjades al coll
Enric Blesa
president special olympics espanya

LA XIFRA

468
voluntaris són els que han participat en la celebració dels Special Olympics a la capital del Baix Camp.

LA DATA

24.11.16
és quan van començar les competicions esportives de les sis disciplines esportives d'aquest certamen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia