Societat

Festes i tradicions

A Caldes, la festa major i el Nadal es viuen plenament

La tradicional Tirada del Pernil va donar el tret de sortida a les festes de Santa Llúcia i al cicle nadalenc

L'encesa de l'arbre de Nadal, el correfoc i la trobada gegantera, actes destacats

La tradicional Tirada del Pernil que organitza el Club de Petanca va encetar dimarts els actes previstos per a la festa major d'hivern de Santa Llúcia, la darrera que se celebra a la comarca, i també l'inici de les festes nadalenques. Així doncs, aquesta tarda a la plaça de la Vila es farà l'esperat espectacle de l'encesa de llums i colors de l'arbre de Nadal. L'acte inclou berenar de xocolatada. Prèviament aquest divendres els més joves podran participar al torneig juvenil de festa major de tennis de taula i al karaoke jove. I és que aquesta serà una festa que tindrà els més petits com a protagonistes. Per exemple, demà dissabte la jornada començarà amb activitat esportiva pensada per a nens i nenes i adolescents, de tres a setze anys, amb la primera cursa de l'Ironkids a Caldes. Aquest és un programa de curses infantils que s'han dut a terme a diverses poblacions del Maresme amb l'objectiu de fomentar l'esport entre nens i adolescents. La cita serà a les onze del matí a la plaça de les Barques. Una altra nova proposta per als més joves serà el taller de cuina nadalenca Llepa't els dits per Nadal, amb receptes aptes fins i tot per a celíacs, previst per al dia 13. En el capítol de cultura popular, no hi poden faltar dues cites clàssiques: el correfoc i la trobada gegantera. El primer d'arribar serà el correfoc, que se celebrarà dissabte a la tarda. La Colla de Diables de Caldes d'Estrac està a punt de complir vint anys i ja preparen novetats per celebrar aquest aniversari el 2017, entre les quals hi figura l'estrena de la colla infantil. L'endemà al matí seran els gegants els qui es passejaran pels carrers, en una trobada gegantera que reunirà figures de cinc colles convidades.

D'altra banda, l'oferta musical serà variada, amb la nit de festa i gresca de dissabte, que tindrà a l'escenari Andana i Dj Straw&Berry, i el concert solidari de Nadal del dia 17 amb el cor Carlit Gospel, que donarà pas al Brindis de Nadal.

D'altres actes nadalencs seran el cinema infantil del dia 13 a la tarda, el cagatió del dia 17 al matí o una hora del conte especial i el sorteig de les paneres de Nadal el dia 20 a la tarda. L'arribada dels Tres Reis de l'Orient i la cavalcada del dia 5 de gener a la tarda clourà el programa d'actes.

Les festes

Fins al 5 de gener

www.caldetes.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia