Salut

El Pius incorpora el més nou en diagnosi per la imatge

L'hospital vallenc disposarà de les últimes tecnologies desenvolupades en aquest àmbit de la medicina

El pla estratègic suposa invertir 700.000 euros

La imatge del doctor travessant un passadís amb tot de radiografies sota el braç ja és història al Pius Hospital de Valls. El centre de referència de l'Alt Camp i la Conca de Barberà està desplegant un pla estratègic que suposarà, la tardor vinent, disposar d'un servei de diagnosi de la imatge amb les tecnologies capdavanteres que fins ara s'han desenvolupat en el sector.

Actualment, amb la nova tècnica, una mamografia pot ser analitzada amb múltiples imatges que ofereixen capes o segments de la part del cos a estudiar. Això facilita detectar amb més fiabilitat possibles tumors, per molt petits que siguin, benignes o no. De moment no es disposa de prou temps d'ús d'aquest maquinari per oferir una estadística fiable, però la percepció que es té des del servei, segons explica el doctor Carles Casañas, és que ha permès incrementar el nombre de casos detectats.

La tècnica ofereix un altre avantatge, com ho és disposar en 3D de la imatge que abans es recollia en una placa, tant per a la diagnosi com per al cirurgià, que ara pot saber exactament el punt on ha d'actuar en la seva intervenció. I no menys important: les imatges poden ser rebudes al mòbil per un especialista que, en minuts, pot oferir la seva opinió. O per un especialista del Joan XXIII de Tarragona que determini si un cas requereix ser derivat.

Prop de 700.000 euros d'inversió

Segons el president del Pius Hospital, Martí Barberà, les inversions que s'estan destinant en l'àmbit de la diagnosi per la imatge estan previstes en el pla estratègic 2016-1018 i suposaran una inversió total que vorejarà els 700.000 euros. Segons Barberà, el Pius Hospital és un centre de proximitat dels usuaris de l'Alt Camp i la Conca de Barberà i, per aquest motiu, “es tracta d'apropar la modernització” del servei al territori i que “els professionals puguin tenir les millors tecnologies”.

En aquest mateix sentit, el gerent del centre, Joaquim Pallejà, manté l'aposta d'incorporar de manera progressiva les noves tecnologies a l'hospital substituint les que han quedat superades. Aquestes, a més, han de permetre alliberar espais per oferir nous serveis als usuaris en el futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia