Societat

Municipal

De casals per a la gent gran a centres cívics intergeneracionals

Els casals de Sort i la Pobla de Segur formen part de la primera fase de transformació progressiva d'aquests espais de la Generalitat

El director general d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, Bernat Valls, va visitar dimarts el casal d'avis de la Pobla de Segur acompanyat de la delegada territorial del govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós. En el transcurs de la visita, Valls va anunciar que els actuals casals de gent gran de Sort i la Pobla de Segur iniciaran, el 2 de gener que ve, la conversió progressiva en casals cívics, en el marc d'un canvi de paradigma per dotar aquests espais d'una perspectiva més intergeneracional. Aquests casals seran uns espais amb una perspectiva integradora entre diferents generacions i edats. D'aquesta manera, l'àmbit de l'Alt Pirineu i Aran esdevé referent a Catalunya en el desplegament de la transformació dels actuals casals de gent gran de la Generalitat en casals cívics, ja que passarà a tenir tres equipaments cívics intergeneracionals del total de quatre de què disposa l'àmbit territorial.

Aquest procés de transformació forma part de la voluntat del govern de millorar les condicions de les persones grans per poder gaudir d'un envelliment actiu, i de contribuir a recuperar el valor d'aquestes com a referents de la nostra societat. Durant aquest proper any s'espera que disset centres d'arreu de Catalunya comencin aquesta transformació, que servirà per afegir nous col·lectius en aquests espais, alhora que es mantindran els serveis específics adreçats al col·lectiu de la gent gran.

Segons el director general d'Acció Cívica i Comunitària, aquest procés forma part d'una tendència natural de la població, per la qual es fa més necessari que mai fomentar les relacions intergeneracionals com a font de riquesa i transferència mútua del coneixement. També va destacar que és un procés al qual s'ha volgut donar un impuls decisiu aquest any vinent, i que a partir de la publicació del nou decret s'accelerà fins a aconseguir en els propers anys una plena transformació dels casals de gent gran en casals cívics.

Així mateix, la delegada territorial del govern a l'Alt Pirineu i Aran va expressar la seva satisfacció pel fet que el territori de l'Alt Pirineu i Aran hagi estat considerat referent en el desplegament dels nous casals cívics.

Durant la jornada el director general i la delegada territorial del govern van visitar el casal de gent gran de la Pobla de Segur, on van anunciar el canvi. La visita es va fer amb l'alcalde del municipi, Lluís Bellera, que va mostrar els treballs que durà a terme l'Ajuntament per tal d'adequar l'espai a les noves necessitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES