Societat

societat

Els veïns de Castelló surten per defensar el seu capellà

Unes 250 persones van participar en la concentració per reclamar al Bisbat que no rellevi mossèn Ferran Jarabo

“Ens sorprèn i ens dol que vulguin rellevar mossèn Ferran”, va dir Emma Deltell en nom de les prop de 250 persones que es van concentrar, ahir, davant la basílica de Castelló d'Empúries. Deltell és una de les castellonines que havien convocat l'acte per demanar al Bisbat que es repensi la decisió de rellevar, ni que sigui provisionalment, el rector, Ferran Jarabo. Malgrat el fred i la tramuntana, ahir, la plaça es va omplir darrere de quatre grans pancartes en què es podia llegir “Mossèn estem amb tu”, en català, castellà, francès i alemany. Deltell va explicar que el mossèn “s'ha guanyat un lloc i el cor de la població” per la seva implicació en molts projectes del municipi “i perquè sempre és al costat de les persones amb dificultats”. Va descartar l'argumentació del Bisbat, segons què el relleu de Jarabo és per motius de salut: “No pateixin, nosaltres el cuidarem i l'ajudarem perquè pugui seguir fent la seva feina”, va acabar.

També va prendre la paraula l'alcalde, Salvi Güell, destacant la feina de Jarabo en el terreny social i cultural i en la defensa del patrimoni del municipi i, més concretament, de la basílica. Sense voler qüestionar competències episcopals, Güell va assegurar als veïns que s'havien concentrat que l'Ajuntament “és al costat de la gent del poble quan es mobilitza perquè passen coses que no agraden”. En aquest sentit, va dir que s'han fet gestions de cara a les administracions eclesiàstiques i va recordar que, avui dilluns, s'ha convocat un ple extraordinari per sotmetre a votació una moció de suport al rector.

Entre les persones concentrades també hi havia membres dels grups polítics amb representació al consistori. L'acte es va tancar amb unes intervencions en francès i en alemany en nom de les comunitats d'estrangers residents a Empuriabrava i que també van voler deixar constància del seu suport al mossèn. En el mateix sentit, la recollida de firmes organitzada des del consell parroquial per demanar al Bisbat que es fes enrere ahir ja sumava 1.200 signatures.

El Bisbat va anunciar, a mitjans de la setmana passada, que el rector deixarà provisionalment les seves funcions el 22 de gener, per facilitar la seva recuperació d'un accident que va tenir fa uns mesos. L'èxit de la concentració d'ahir va deixar clar que a Castelló la gent no es creu que aquest sigui el motiu real, i apunta que el Bisbat vol apartar el mossèn perquè el considera una persona crítica amb les institucions episcopals o massa implicada en qüestions que no són estrictament eclesiàstiques.

El rector, ahir, no va aparèixer en la concentració ni va dir missa a Castelló d'Empúries; ho va fer un substitut i Ferran Jarabo –possiblement per no escalfar més els ànims–va dir missa a Sant Pere Pescador, l'altra parròquia que té a càrrec, amb Torroella de Fluvià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT