Societat

festes i tradicions

Sant Pol fa més gran la festa major amb nous actes

Està dedicada a sant Pau i començarà a desplegar-se avui mateix

A les propostes tradicionals hi suma la festa del pubillatge, la cercavila i l'espectacle pirotècnic, els inflables i àpats populars

En els darrers anys, la festa major d'hivern de Sant Pol ha anat sumant noves activitats per deixar de ser la festa major petita. Si anteriorment tota la celebració havia pivotat en un dia festiu, ara es presenta tot un cap de setmana ple de propostes a més de la tradicional Fira de Sant Pau. “Volem treure la gent al carrer, és una festa per a tots els públics, tothom dels 0 als 90 anys pot anar a qualsevol dels actes que es faran”, assegura Robert García, regidor de Festes, que posa com a exemple els àpats populars d'escudella i d'arròs adients perquè s'hi pugui anar en colla. L'escudellada popular serà avui al vespre a l'envelat del parc del Litoral, que estarà preparat contra el fred. “En altres ocasions ja s'havien fet escudellades però depenia de la disponibilitat de les entitats d'Andorra que venien a preparar l'àpat. Ara volem que sigui una cita anual”, explica Garcia. Enguany el plat el prepararà el restaurant Can Talamàs. L'altre àpat col·lectiu serà l'arrossada de diumenge, al voltant de la qual s'ha preparat tota una jornada d'activitats. A partir de les 11 del matí, al parc del Litoral, la mainada podrà gaudir d'una nova proposta, el matí d'inflables, mentre a l'envelat tindrà lloc una ballada de swing amb classe oberta d'aquest ball de moda a càrrec de l'escola Swing Maresme. A partir de la una del migdia es començarà a servir l'arròs a banda. L'àpat disposarà de l'animació musical de la Big Bang Valona i Bandebolit i la sobretaula s'allargarà amb el ball que amenitzarà l'orquestrina Trama, amb música folk dels Pirineus.

De fet, de ball amb orquestra n'hi haurà cada jornada. I dissabte també s'estrenaran novetats, com la cercavila de gegants i diables de la tarda i l'espectacle pirotècnic que encendrà l'ermita de Sant Pau amb foc i colors i que es podrà veure des de qualsevol punt del poble. Al vespre, l'orquestra Parfills oferirà el concert de festa major i es farà la proclamació de la Pubilla i l'Hereu de Sant Pol de Mar 2017, un acte que s'ha traslladat de la festa major de Sant Jaume a la d'hivern. La nit s'allargarà amb ball.

La festa

Del 20 al 25 de gener

www.santpol.cat

Per Sant Pau, diada tradicional

La Fira de Sant Pau omplirà de parades els carrers Nou i Tobella dimecres que ve, diada del patró, una jornada que manté el ritual tradicional. Així la missa solemne s'oficiarà a les onze del matí, on s'obsequiarà amb una medalla tots els Pau, Pol i Paulina. En acabar, tindrà lloc la cercavila de gegants que portarà tothom fins a la plaça Torrent Arrosser, on s'ha previst una ballada de sardanes amb la cobla Ciutat de Girona, el ball de l'Almorratxa i vermut popular. A la tarda, els més petits podran berenar a la xocolatada popular i gaudir de l'espectacle infantil Donem-li una volta al món de la Cia Xiula. Finalment, el cap de setmana vinent es commemoraran els 60 anys del Centre Cultural. Serà dissabte al vespre amb el concert de cobla de Sant Pau a càrrec de la cobla Sabadell, i diumenge es portarà a terme la XXXIII Marxa de Sant Pau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia