Societat

festes i tradicions

Una trentena d'actes a la festa major de Constantí

El pregó del divulgador de la història local Lluís Papiol va donar el tret de sortida a les festes de Sant Sebastià ahir a la tarda

A la demarcació, moltes localitats celebren aquesta festivitat

Constantí ha encetat la festa major d'hivern amb el pregó que va pronunciar ahir a la tarda el constantinenc Lluís Papiol i Molné, investigador i divulgador de la història local i de Centcelles i amb un bon nombre de noms propis que van ser distingits en l'entrega dels tradicionals premis i distincions honorífiques. Avui, diada de Sant Sebastià, es desplegarà el ritual del seguici i el solemne ofici en honor a sant Sebastià, que enguany es traslladarà al pavelló poliesportiu, la ballada de sardanes al davant de l'ajuntament i el ball de festa major, amb l'Orquestra Maravella. Dissabte aquest mateix espai serà el marc de l'actuació del Mag Albert i del concert de versions dels anys 70, 80 i 90 amb la Glamour Band. Diumenge destaquen la IX Sortida de motos clàssiques, la trobada gegantera i l'obra de teatre d'humor 50 sombras de Andreu, un espectacle d'Andreu Casanova. La festa major s'allargarà amb actes fins al dia 29. Entre aquests destaca en clau cultural la cessió del fons bibliogràfic que fa a l'Ajuntament la doctora en història i catedràtica d'història contemporània Montserrat Duch Plana.

Cal dir que són moltes les localitats de la demarcació que tenen sant Sebastià com a patró i que aquests dies celebren la festa major d'hivern. A Riudoms, el programa inclou la 19a Trobada de Sacaires de Catalunya, que dissabte oferirà un taller i una masterclass de la craba de Llenguadoc i, diumenge, diverses exhibicions i un concert.

Als Pallaresos, avui el seguici acompanyarà les autoritats a ofici i a la nit es farà un sopar de motxilla i ball amb orquestra.

A la Canonja, la festa major de Sant Sebastià s'allargarà fins al dia 29. Aquest cap de setmana destaquen els actes tradicionals d'aquest divendres i també el correfoc infantil o el ball de dissabte.

Al Masroig els actes es concentraran dissabte i inclouen la plega de guinaldos i el ball de coques.

A Vilanova d'Escornalbou, dissabte a la nit s'ha programat l'espectacle Reubicando al genio, amb Toni Climent fent tribut a l'humorista Eugenio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia