Societat

El Congrés del Mòbil pretén arribar als nens i les dones

Els directors generals de Netflix i de Pokemon Go prendran el relleu de Mark Zuckerberg com a convidats estel·lars

L'organització preveu superar el nombre de visitants de l'any passat

El Congrés Mundial del Mòbil va presentar ahir la pròxima edició, que es farà del 27 de febrer al 2 de març, i que aposta per fer forat en un segment, el de les dones i els joves, molt poc representat en una indústria que, segons el director de màrqueting de GSMA, organitzadora del Congrés Mundial del Mòbil (CMM) Michael O'Hara, mou el 2% del PIB mundial. “Només un 21% dels assistents a l'edició anterior del CMM van ser dones”, va explicar el conseller delegat de GSMA, John Hoffmann, que es va fixar com a objectiu per a l'edició d'enguany arribar almenys a un 25%, una xifra encara “insuficient”.

Per mirar de trencar la presència molt majoritària d'homes madurs i encorbatats passejant pels passadissos de la Fira de Barcelona, l'organització del CMM estrenarà aquest any el fòrum Women 4Tech, que pretén reduir la “bretxa de gènere” amb sessions de coaching per a dones sobre com sortir-se'n en l'entorn tecnològic, seminaris, guardons específics i tours per a les assistentes al congrés.

Els joves, en la línia del que ja està fent la Mobile World Capital Barcelona amb el programa mSchools per a estudiants d'ESO, també seran objecte d'atenció preferent amb el Youth Mobile Festival (YoMo), al qual assistiran 16.000 nens d'entre deu i setze anys de Catalunya i de la resta de l'Estat. L'objectiu de la iniciativa és fomentar l'interès dels més joves en les disciplines científiques i tècniques com ara la ciència, la tecnologia, l'enginyeria, el disseny i les matemàtiques. “Encara que els adolescents no siguin els clients, són el futur”, va recordar Hoffmann.

A banda d'estendre la indústria mòbil a nous segments, els organitzadors del CMM també pretenen mostrar “com el fenomen del mòbil està canviant el món actual”. Així, després que l'any passat el congrés tingués com a lema Mobile is everything (“tot és mòbil”), perquè “és a tot arreu en la nostra vida”, segons Hoffman, aquest any es fa un pas més enllà i, amb el lema The next element (el pròxim element), el CMM redoblarà els esforços per mostrar com serà el món en el futur immediat. En aquesta línia s'inscriu, per exemple, la mostra Nextech, que inclou elements com ara els drons, el grafè i l'internet de les coses i l'ampliació de l'espai dedicat a les ciutats connectades.

La novetat més cridanera de la fira, però, serà el relleu del fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, pel director general de Netflix, Reed Hastings, i el de Pokemon Go, John Hanke, com a estrelles convidades en la mostra. Segons Hoffman, amb aquest canvi es vol fomentar la “rotació de conferenciants” i destacar el valor d'empreses “disruptives” com Netflix.

Amb tots aquests elements, els organitzadors s'han proposat superar els més de 101.000 assistents de més de 200 països i els més de 2.200 expositors de l'any passat. Els responsables de GSMA preveuen que el congrés tindrà un impacte econòmic de 465 milions d'euros i crearà 13.213 llocs de treball temporals.

Confiança en el transport públic

El transport públic ha estat els últims anys el principal maldecap dels organitzadors del Congrés Mundial del Mòbil a causa de les vagues i amenaces d'aturades que hi ha hagut coincidint amb l'esdeveniment. A tres setmanes i mitja de l'inici del congrés, no hi ha, de moment, cap vaga convocada i els responsables de GSMA confien que no hi hagi contratemps d'última hora. “És en interès de la gent d'aquí que els congressistes se'n tornin a casa contents del funcionament del transport públic”, va advertir el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, que va valorar de manera molt positiva la posada en marxa de la línia 9 fins als pavellons de la Fira de Barcelona, a l'Hospitalet de Llobregat, l'any passat. Hoffman també es va mostrar agraït pel dispositiu de seguretat reforçat que hi va haver l'any passat i que es mantindrà aquest perquè no va afectar el desenvolupament de la fira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES