Societat

Municipal

Els treballadors del Metro de Barcelona descarten fer vaga durant el MWC

L'assemblea rebutja l'aturada per 361 vots en contra, 274 a favor i 51 abstencions

El comitè d'empresa confia que el resultat de la votació sigui “un toc d'atenció” a la direcció de TMB

La presència catalana al congrés de telefonia mòbil supera per primera vegada les 100 empreses

L'assemblea de treballadors del Metro de Barcelona ha decidit aquest dimarts que finalment no convocarà dos dies de vaga coincidint amb el Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà entre el 27 de febrer i el 2 de març.

Per 274 vots a favor, 361 vots en contra i 51 abstencions, els treballadors del ferrocarril suburbà han acordat descartar les aturades. Les votacions en urnes s'han realitzat en els tres torns de l'assemblea d'aquest dimarts, que han tingut lloc al Casinet d'Hostafrancs.

A més de la votació sobre la possibilitat de convocar vaga durant el certamen de telefonia mòbil, el comitè d'empresa ha aprofitat l'assemblea per informar la plantilla de l'estat de la negociació del conveni amb la direcció de TMB. També s'ha decidit que el sistema de votació a les assemblees fins a l'aprovació del conveni serà a través d'urnes i no a mà alçada.

L'any passat els treballadors de TMB van decidir convocar aturades amb motiu del Mobile World Congress. El 2015 no n'hi va haver, i el 2014 només hi va haver una convocatòria d'aturada parcial d'un sindicat minoritari que no va tenir incidència. Tampoc n'hi va haver ni el 2013 ni el 2012, any en què se n'havia anunciat però es va desconvocar a última hora.

“Toc d'atenció” a TMB

Un cop fet el recompte de vots, el president del comitè d'empresa de Metro, Pere Ramon, ha declarat als mitjans de comunicació que a partir d'ara esperen “un millor clima de diàleg, ja que les negociacions no son prou àgils”.

Segons el representant dels treballadors, “la direcció i l'ajuntament han de prendre nota i fer que les coses vagin millor perquè la paciència té un límit”. “Parlant es pot aconseguir alguna cosa, però cal bona fe negociadora i ara per ara la direcció va molt lenta. Esperem que sigui un toc d'atenció a la direcció”, ha apuntat.

Ramon ha recordat que els treballadors del Metro de TMB han pres aquesta decisió de manera assembleària i que la majoria de companys ha decidit “seguir negociant en el mateix estatus actual”.

El sindicalista ha afirmat que ara cal tornar a portar a la taula de negociació les reclamacions dels treballadors de Metro “amb l'objectiu d'aconseguir un bon conveni”. A posat en dubte, però, que es tracti d'un “vot de confiança” dels treballadors a la direcció i ha apostat per seguir negociant.

Més presència catalana al MWC

En la 12ena edició del MWC hi haurà més presència catalana que mai al certamen. La xifra d'empreses representades serà de 105, superant per primera vegada el llindar de les 100 empreses, segons ha subratllat el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en l'acte de presentació de les activitats de MWCB.

D'aquestes 105 societats que participaran al Mobile, 68 estaran ubicades al pavelló que la Generalitat tindrà a la part central del saló.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha intervingut i ha destacat ''la bona sintonia'' entre les tres administracions que formen part de la Fundació: l'administració estatal, el govern i l'Ajuntament de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla