Societat

Protecció internacional

El món local vol acollir

Un centenar d'alcaldes i regidors convoquen a la manifestació de dissabte pels drets dels refugiats

Asseguren que els municipis ja estan preparats per rebre'ls

Al costat del Memorial Ciutat Refugi de Barcelona, un comptador al costat del mar que mostra les persones que han mort al Mediterrani, va ser el lloc triat per fer la fotografia que dona fe del suport de desenes de regidors i alcaldes a la campanya Casa nostra, casa vostra. “Vingueu massivament de pobles i viles i ompliu i desbordeu la ciutat, perquè el crit sigui l'inici d'una onada de mobilitzacions massives a tot Europa que obligui els governants a obeir la ciutadania, que s'obrin les fronteres i puguem acollir”, va plantejar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La cita és dissabte a les quatre de la tarda a la plaça Urquinaona i la intenció és formar una gran onada fins al mar.

El coordinador de Casa nostra, casa vostra, RubenWagensberg, va insistir en el missatge que, malgrat la distribució de competències entre administracions, “sempre es pot fer més per les persones que estan atrapades als camps de refugiats”. Així va reivindicar la importància del món local per “fer d'altaveu de la ciutadania”. “Pressionem qui faci falta i arribem a qui calgui, però fem-ho, per ells i per nosaltres”, va proposar Wagensberg. En la mateixa línia, la presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, va destacar la feina en origen per intentar que les persones no hagin de fugir del seu país. “Les institucions catalanes estan actuant –va opinar–, se'ls pot demanar més, però com a mínim estan atenent la seva responsabilitat mentre que uns altres amaguen el cap.” També l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, va recordar que l'acollida és “una obligació i una responsabilitat”, mentre que l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, va demanar a la Comissió Europea que comenci a sancionar els països que no compleixen el compromís d'acollida, com ara l'Estat espanyol. L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va ser la més contundent en fer una crida a la mobilització de la societat civil: “No deixeu d'empènyer i d'exigir a les institucions.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia