Educació

Municipal

Ros rebutja la petició del govern de vetar l'exèrcit en la fira de l'FP

L'alcalde de Lleida i president de Fira de Lleida ha rebutjat la petició de la Generalitat de vetar la presència de l'exèrcit en la Fira de Formació i Treball, que se celebrarà a l'abril.

Ros va respondre a una carta de la directora general de Joventut, Marta Vilalta, enviada al director de la fira i en què proposa modificar les bases o criteris de participació en les fires per impedir que els militars en formin part per tal de potenciar els valors de pau i drets humans. La carta també es fruit d'un acord del Parlament en aquest sentit. L'alcalde, però, entén que hi tenen dret en oferir feina als joves, titulacions de formació professional (FP) homologades i com a suport a la permanència de l'Acadèmia de Sotsoficials de Talarn.

La petició del govern va indignar també el PP i Ciutadans. Dolors López, del PP, va dir que amb aquestes accions es demostrava que “el govern fa una política sectària i partidista”, i va defensar l'oferta laboral i formativa de l'exèrcit. Ángeles Ribes, de C's, va qualificar de “vergonyosa” la carta de Joventut i va defensar el paper de l'exèrcit, sobretot en emergències com ara les riuades que hi ha hagut a Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia