Tallers i xerrades per sensibilitzar contra la violència masclista, també a l'escola

Ajuntaments i entitats del Penedès organitzen avui concentracions i activitats contra el maltractament

Només entre el 10 i el 20% dels casos reals de violència de gènere són denunciats a la policia o al jutjat. Amb aquesta dada sobre la taula, institucions i entitats es mobilitzen un any més per fer visible la violència contra les dones i conscienciar sobre la necessitat d'implicació de tots els agents perquè els casos de maltractaments acabin davant d'un jutge. La majoria d'ajuntaments del Penedès han preparat actes simbòlics per mostrar el suport a les víctimes i rebutjar les formes de violència masclista. Amb lectures de manifestos, plantada d'espelmes en record de les víctimes mortals i música, la majoria de consistoris del Garraf i l'Alt Penedès s'afegeixen avui al Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

Al marge de la vessant institucional de la jornada, alguns municipis seran l'escenari durant tot el dia de conferències i jornades formatives que tractaran sobre la violència a les dones; unes activitats que també han arribat a les escoles i els instituts de la zona amb l'objectiu de combatre l'alarmant increment del nombre de casos de maltractaments entre la població menor d'edat. El centre Sitges Dona ahir va fer públiques les dades sobre la violència de gènere al municipi: el centre té registrades actualment 57 dones que són víctimes d'algun tipus de violència (el 63% és emocional o psicològica, i l'altre 37% és la combinació de violència física i/o psicològica). Segons el centre sitgetà, el perfil de la víctima de la violència és el d'una dona d'entre 30 i 50 anys amb estudis (el 60% ha fet formació professional, batxillerat i, fins i tot, una carrera universitària) i la majoria són de l'Estat espanyol (66%).

ELS ACTES

Vilanova i la Geltrú
12 h. Lectura del manifest, a la plaça de la Vila.
19 h. Plantada d'espelmes en memòria de les víctimes de la violència masclista i concert dels alumnes de l'Escola Conservatori de Música.
Vilafranca del Penedès
19.30h. Actuació teatral amb l'obra aDONAr-se al saló de plens. Seguidament, a la plaça de la Vila, lectura del manifest a càrrec d'Albert Abella, director de l'escola d'art Arsenal, enlairada de globus blancs i actuació del conjunt musical Estramoni.
Sitges
19.30 h: Lectura del manifest del col·lectiu Dones d'Església i lectura del manifest institucional, a càrrec del doctor Jesús M. Cruzán i la sitgetana Loli Suárez. Actuació de la cantautora Montserrat Pratdesaba, al Cap de la Vila.

El crim de Ribes

Sant Pere de Ribes recordarà avui, de manera especial, Hilda Cayasire, l'última víctima mortal de la violència de gènere registrada a la comarca. Va ser assassinada a final de setembre per la seva parella sentimental, que després de matar-la va ficar-la dins d'una maleta, va pujar amb ella a l'autobús i la va abandonar en un portal de la Gran Via de Barcelona. El crim va provocar la commoció al nucli de Ribes i la comunitat llatinoamericana del municipi, que aquest dissabte a la tarda organitzen una xerrada informativa sobre la violència de gènere, amb la participació de policies especialitzats en l'atenció a la víctima de Vilanova i Sitges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.