Societat

Societat

Els Bombers treballen en cinc rescats de muntanya a Lles de Cerdanya, Alt Àneu, Coll de Nargó, Tortosa i Vielha

Un excursionista ha resultat ferit de poca gravetat quan feia un circuit de raquetes a l'estació d'esquí d'Aransa

Els Bombers de la Generalitat han treballat en cinc rescats de muntanya durant aquest dissabte. La primera sortida ha estat quan faltaven deu minuts per les onze del matí per anar a buscar un excursionista que ha resultat ferit de poca gravetat mentre feia un circuit de raquetes a l'estació d'esquí d'Aransa, situada entre els municipis d'Arànser i Lles de Cerdanya (Baixa Cerdanya). Fins al lloc s'hi ha desplaçat un helicòpter amb efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) que han traslladat l'afectat, un home de 52 anys, fins al pàrquing de l'estació, on l'esperava una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que l'ha portat a l'Hospital de Puigcerdà.

A les dues del migdia, els Bombers han anat a buscar un esquiador de muntanya que s'ha accidentat quan ha caigut per una pala de gel mentre baixava pel coll de Basseiro per anar al refugi de Gerber, a l'Alt Àneu (Pallars Sobirà). Fins al lloc s'hi ha desplaçat l'helicòpter i efectius dels GRAE, que han traslladat l'home a l'Hospital de Tremp.

Cap a dos quarts de tres de la tarda els Bombers han treballat en el rescat d'un escalador que s'ha fet mal en caure des d'una altura de deu metres mentre feia la via el Bodorrio a la serra de Carreu, dins del terme municipal de Coll de Nargó (Alt Urgell). Fins al lloc s'hi ha desplaçat un helicòpter i efectius dels GRAE, que han traslladat el ferit, amb una possible fractura al turmell, a l'Hospital de Tremp.

Al cap d'una hora, a les 15.29, dues dotacions dels Bombers han treballat en el rescat d'un ciclista de 25 anys que s'havia accidentat a la sendera de Bítem, concretament en una pista de difícil accés per una ambulància situada dins del terme municipal de Tortosa. Els efectius l'han evacuat amb llitera fins a arribar al vehicle del SEM, que l'ha traslladat en estat “menys greu” a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Finalment, a les 15.38 hores els Pompiers d'Aran han estat activats per rescatar un esquiador accidentat mentre baixava per una canal a la serra de Fonfreda. Els efectius s'hi han desplaçat amb un helicòpter i una dotació terrestre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia