Societat

Congrés del Mòbil

El MWC més futurista

El congrés del mòbil se centra en els canvis de la tecnologia en la vida quotidiana

L'organització vol implicar les dones en el sector i atraure els joves

Després de vuit anys mostrant les últimes novetats en telèfons mòbils, connectivitat, aparells de realitat virtual i altres avenços tecnològics, els organitzadors del congrés del mòbil que es fa entre demà i dijous s'han proposat aquest cop obrir el focus i centrar-se a mostrar com serà el món els pròxims anys gràcies a les novetats tecnològiques. Ho demostra el fet que es destini tot un pavelló a la tecnologia més innovadora com ara la realitat virtual, la robòtica, la intel·ligència artificial i els drons, que disposaran d'un espai propi, i l'ampliació de l'espai destinat a la ciutat intel·ligent.

El Mobile World Congress (MWC) 2017 té, a més, l'ambició de guanyar per a la causa les dones, la meitat de la població, infrarepresentada en el sector de la tecnologia mòbil, fins al punt que, segons dades de GSMA, organitzadora del congrés, només van suposar el 21% dels assistents de l'edició de l'any passat. Per compensar el desequilibri, el MWC d'aquest any estrenarà el fòrum Women 4Tech, que inclourà sessions de coaching per a dones sobre com reeixir en l'entorn tecnològic, seminaris i guardons específics i tours per a les assistentes al congrés. L'objectiu per aquest any és, de moment, modest, un 25%.

L'altre segment a conquerir és el dels joves, que ja eren presents a la fira a través de l'mSchools, el programa de la Mobile World Capital de promoció de la tecnologia mòbil a les escoles i que, en aquesta ocasió, tindran un espai propi al recinte de Montjuïc, el Youth Mobile Festival (YoMo), al qual assistiran 16.000 nens d'entre deu i setze anys de Catalunya i de la resta de l'Estat. L'objectiu de la iniciativa és fomentar l'interès dels més joves en les disciplines científiques i tècniques: la ciència, la tecnologia, l'enginyeria, el disseny i les matemàtiques.

Els resultats d'aquestes iniciatives pel que fa a la major incorporació de la dona en el sector i d'un augment de les vocacions cientificotècniques dels joves no es veurà, però, a curt termini i, mentrestant, els fabricants continuaran utilitzant la fira per al que està pensada: per fer negocis i presentar novetats.

Pel que fa al producte estel·lar del MWC, el telèfon mòbil, no s'espera cap novetat revolucionària, però sí millores i evolucions en els terminals. Així, la tendència de dissenyar aparells amb pantalles que ocupen gairebé tota la part frontal guanya nous adeptes, s'imposen els models amb càmeres duals amb millores en la lluminositat, noves lents i models amb càmeres de 360 graus. Una altra tendència que sembla imparable és la dels terminals amb reconeixement de l'iris, una característica que se suma a la de la identificació de l'empremta dactilar.

Com cada any, hi ha una gran expectació per les presentacions de les grans marques, sobretot de Samsung, que, arran del fiasco del Note 7 i les bateries que explotaven, deixa per a més endavant el llançament del Galaxy S8 i se centrarà a vendre les noves tauletes, especialment la Samsung Galaxy Tab S3. Tant el gegant sud-coreà com altres grans marques del sector fan les grans presentacions avui, vigília de l'inici de la fira, just abans que els congressistes engeguin la seva activitat frenètica per les instal·lacions de la fira.

D'aquesta manera, avui, a banda de Samsung, fan les presentacions dels productes estel·lars fabricants com ara Huawei, LG, ZTE, Motorola, Alcatel i Nokia, a més d'operadors com ara Telefónica i Vodafone. De fet, un dels aspectes que estan aixecant més interès en aquest MWC és la tecnologia 5G, de la qual s'esperen grans beneficis en velocitat i capacitat de transmetre dades, tot i que encara està en fase de proves mentre s'implanta el 4G.

4
dies
del MWC tindran un reforç especial del transport públic, que aquest any no es veurà afectat per cap vaga.
2.000
persones
participaran en la Mobile Week, que es farà als deu districtes de Barcelona.

Un congrés alternatiu per a les opcions ètiques del mòbil

La federació d'ONG Setem ha organitzat un congrés alternatiu al MWC per denunciar l'impacte negatiu de la indústria del mòbil i plantejar alternatives ètiques. El Mobile Social Congress (MSC) es farà al pati Manning, a Barcelona, dimarts i dimecres, i denunciarà la vulneració de drets humans en qüestions com ara l'extracció de minerals que s'utilitzen per als mòbils i l'ampli ventall de programari lliure, entre d'altres. El congrés té el suport de l'Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona