Societat

treball

Agramunt, Bellpuig i Cervera sumen nous punts Incorpora per a la inserció

L'Associació Alba de Tàrrega amplia els serveis de formació, orientació i inserció laboral a aquests municipis gràcies a un conveni de col·laboració

Agramunt, Bellpuig i Cervera disposen des d'ahir de punts Incorpora per a la inserció laboral, de la fundació bancària La Caixa, un servei que al territori és gestionat pel servei Enfoc de l'Associació Alba de Tàrrega i que gràcies a un nou conveni de col·laboració ara arribarà també a aquestes localitats.

Enfoc desenvoluparà punts d'orientació laboral i formació en aquests municipis apropant més el servei a les persones del territori. El 2014 una dotzena de persones van trobar feina gràcies a aquest servei. Durant el 2016 el creixement va ser molt important i un total de 80 persones es van inserir al món laboral a l'Urgell i a la Segarra, 58 de les quals són persones amb discapacitat.

Segons la directora de l'entitat, Maite Trepat, ha estat un èxit obrir el servei a altres col·lectius, com ara joves en risc d'exclusió social, dones o aturats de llarga durada.

Durant una xerrada organitzada per Enfoc, es van presentar els serveis a més de 120 empresaris de les dues comarques que van poder escoltar casos d'èxit com ara la contractació d'una persona al supermercat Fem Cadena, o el servei d'hoteleria de l'hospital Arnau de Vilanova, que té subcontractat el servei de bugaderia a l'Associació Alba, a través del qual es dona feina a vuit persones.

Les empreses valoren el valor social que es genera al territori, la idoneïtat dels candidats, que reben formació a mida, i l'acompanyament que els ofereixen des del servei.

El periodista Albert Om va completar la jornada amb la xerrada Què pot aprendre un empresari d'un periodista?, que es va centrar a destacar el treball en equip, la transparència o els objectius que aconsegueixin la implicació dels treballadors. Enfoc espera poder repetir anualment aquesta trobada per fomentar el treball en xarxa amb les empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia