Societat

Troben bombes de la Guerra Civil a l'Alt Empordà i la Ribera d'Ebre

Un home que buscava espàrrecs localitza un obús en una zona boscosa de Sant Miquel de Fluvià Els treballadors d'unes obres alerten els Mossos d'Esquadra de dos projectils d'artilleria a tocar del castell d'Ascó

Els Mossos d'Esquadra van desactivar aquest dimarts tres projectils d'artilleria de la Guerra Civil espanyola als dos extrems del país, en concret a l'Alt Empordà i a la Ribera d'Ebre.

La Policia va rebre l'avís de part d'uns operaris que estaven duent a terme un moviment de terres per unes obres en un terraplè a la base de les muralles del castell d'Ascó de la troballa de dues bombes.

Els Mossos van comprovar sobre el terreny la presència de dos projectils i van activar el protocol corresponent: establir un cordó de seguretat a la zona i activar la unitat especialitzada en desactivació d'artefactes explosius.

Els TEDAX van identificar les dues bombes com dos projectils d'artilleria de 75 i 105 mil·límetres de calibre. Els artefactes van ser traslladats a un lloc segur per a la seva desactivació.

L'altra troballa la va fer un home buscava espàrrecs en una zona boscosa de Sant Miquel de Fluvià. A prop de l'ermita de Sant Sebastià va veure un obús mig enterrat i va alertar els Mossos. Una patrulla de la comissaria de l'Escala va anar fins a lloc i va avisar els TEDAX. Els artificiers van comprovar com es tractava d'un projectil d'artilleria de 155 mil·límetres, possiblement de la Guerra Civil, i que havia estat manipulat. Els TEDAX van endur-se l'obús i el van transportar fins a una pedrera, on el van detonar de manera controlada.

La troballa d'artefactes explosius és relativament freqüent a les àrees boscoses de la zona perquè el territori va ser escenari no només del conflicte bèl·lic, sinó també de la retirada dels republicans, que mentre marxaven a l'exili es desfeien de l'armament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Neixen quatre noves gaseles dorcas al Zoo de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Ciutat Vella inicia un canvi de contenidors per augmentar la capacitat de selecció de paper i plàstic

BARCELONA
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu