Medi ambient

La zona de ponent restarà tancada com a reserva

Sterna sempre ha proposat que el sender no sigui perimetral, per allunyar la pressió humana d’alguns espais que s’han consolidat com a zona de nidificació

Sterna, que ja havia suggerit com podia encarar-se el parc fa una dècada, se n’ha acabat sortint amb la segona fase. El recorregut de passejada s’amplia, en forma d’L invertida, però encara evitarà tot l’àmbit a ponent de la llacuna, que el president de l’entitat, Jaume Ramot, revela que “s’ha consolidat com a zona de nidificació de diverses espècies d’aus”, com ara el martinet menut, la fotja o la polla d’aigua. També troba rellevant la cria de l’ànec cullerot o el collverd,e “relativament freqüent a Catalunya però que havia desaparegut a la Vall d’Aro.

Per Ramot, és important que els usuaris del parc no se surtin dels senders o passegin lligats els gossos, un requisit que sovint no es compleix, però que pot pertorbar la presència d’aus espantadisses. L’associació, que fa un seguiment constant de les aus presents al parc, xifren el ventall d’espècies observades en unes 250, al llarg de l’última dècada.

Altres amenaces naturals

Però a més dels humans i els gossos, altres mamífers estan esdevenint un maldecap per garantir la presència i cria d’ocells. El president de Sterna esmenta el cas dels senglars, que van fer necessari reforçar tot el tancament perimetral, però que han anat proliferant a l’interior del parc. Amb col·laboració dels Agents Rurals, periòdicament en capturen algun exemplar, però per la seva ràpida i nombrosa proliferació no els aconsegueixen erradicar i molts matins el rastre del seu pas és evident.

Els altres animals incompatibles amb les aus són els gats ferals, en contrast amb una espècie que han mirat d’introduir a l’àmbit: els conills. Sobre el possible risc que proliferin en un recinte tancat, Ramot diu que més aviat és al contrari, ja que rapinyaires com ara el duc sovint en cacen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES