Medi ambient

Palamós destina una petita platja a les mascotes

D’aquí a poques setmanes s’habilitarà per a aquest ús la platja de Pere Grau, a tocar de l’espatller exterior del port comercial

L’Ajuntament de Palamós posarà en servei d’aquí a poques setmanes un espai d’esbarjo per a animals de companyia que es podrà utilitzar tot l’any a la platja de Pere Grau, a tocar de l’espatller exterior del port comercial. El ple va aprovar amb els vots a favor de tots els grups a excepció de Ciutadans, a l’oposició, la modificació de l’ordenança municipal de protecció, control i tinença d’animals. Aquesta iniciativa, però, no és nova al municipi. Des del 2019, i de novembre a març, s’habilita un punt amb caràcter provisional a la platja Gran.

Demanda popular

L’alternativa de Pere Grau va sorgir de la demanda popular perquè hi hagués un espai que es pogués utilitzar tot l’any amb aquesta finalitat. L’aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança farà que estigui en vigor d’aquí a un parell de setmanes. Palamós disposarà d’un espai litoral, la platja de Pere Grau, per portar-hi els gossos durant tot l’any. Entre el novembre i el març conviurà amb la franja de la platja Gran que es destina a aquesta mateixa finalitat estacionalment.

El portaveu de Cs, Cristóbal Posadas, va tornar a insistir que Pere Grau no és una bona alternativa i que cal delimitar sectors específics de les platges de Palamós per portar-hi els animals.

L’abril passat, una trentena de persones es van manifestar amb els seus gossos per la platja de Palamós, malgrat que està prohibit i conscients que s’exposaven a una sanció de l’Ajuntament. El motiu era exigir al consistori que habilités una platja dedicada als animals i que fos “adequada”. Aquests veïns no veien amb bons ulls el condicionament de la platja de Pere Grau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES