Medi ambient

La cria d’aus a l’aire lliure, prohibida pels casos de grip aviària

Els ocells morts a Soses donen positiu però Catalunya continua sent territori lliure d’influència aviària

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural aprovarà en els pròxims dies una resolució per estendre a tot Catalunya les mesures de bioseguretat decretades pel Ministeri d’Agricultura després que les anàlisis hagin confirmat la presència del virus de la grip aviària d’alta patogenicitat en cinc ocells salvatges trobats morts el 22 de desembre a Soses. Entre aquestes mesures, s’inclou la prohibició de la cria d’aviram de corral a l’aire lliure. D’altra banda, Acció Climàtica i els Agents Rurals han intensificat les tasques de vigilància i control en espais naturals i zones fluvials i explotacions avícoles, sobretot en les més properes als llocs on es van localitzar els ocells morts amb el virus.

Els Agents Rurals van trobar el 22 de desembre a les mitjanes del riu Segre quatre cignes i una cigonya morts. Les mostres recollides es van analitzar al laboratori de l’IRTA-Cresa i van donar positiu per PCR del subtipus H5 del virus de la grip aviària. El laboratori central de veterinària d’Algete del Ministeri d’Agricultura va confirmar el 4 de gener els resultats i va determinar que corresponen a una soca d’H5N1.

Des del Departament d’Acció Climàtica assenyalen que tot el territori català continua mantenint l’estatus de lliure de grip aviària però la Generalitat ha volgut reforçar les mesures de vigilància i protecció, tenint en compte el risc que implica la presència de la malaltia en ocells salvatges i la situació al nord d’Europa, on es notifiquen nous casos periòdicament. El Ministeri d’Agricultura va elevar el desembre passat el risc d’introducció del virus a alt en el cas de les zones considerades d’especial risc. A Catalunya, és el cas del delta de l’Ebre, els aiguamolls de l’Empordà i el delta del Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona