Medi ambient

Blanes insta l’ACA a aturar abocaments industrials

L’executiu d’ERC i comuns prossegueix els tràmits que el PSC va emprendre abans

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va anunciar al ple de dijous que demanaria a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) la nul·litat de la sol·licitud de l’empresa Robama, de Palafolls, per abocar residus a través d’un emissari submarí fins a 400 metres davant la platja de s’Abanell. I ahir, en declaracions a l’agència ACN, va justificar que disposen d’expedients que assenyalen que a banda d’aigua i salmorra “hi ha altres elements altament tòxics”, com ara nitrogen i fòsfor i “més elements”.

Per això, Canosa ja ha demanat a l’ACA que declari la nul·litat de l’expedient que es va fer en el seu moment, fa deu anys, i que és el que permet a l’empresa deixar anar els residus a Blanes. “El que proposem és que ho faci l’ACA d’ofici, però si no és així ens veurem amb l’obligació de presentar la demanda corresponent perquè es declari nul de ple dret”, va destacar Canosa.

L’alcalde explica que l’expedient que es va fer el 2012 es van trobar diverses irregularitats, com que no es va presentar a exposició pública, tampoc es va demanar cap informe a l’Ajuntament ni se’n va adjuntar cap de referit a l’impacte mediambiental dels abocaments. El problema, segons el batlle, ve també per la permissivitat de l’ACA que veu bé que aboquin a la banda de Blanes. “L’Agència ho veu bé i després si passa alguna cosa diuen que ja la resoldran. Això atempta contra la dignitat mediambiental”, critica el batlle.

De bracet amb el PSC

Com ja havia passat a la tardor, Canosa va reconèixer el paper de la regidora del PSC Pepa Celaya per posar fi a la situació. I el regidor de l’oposició, que li va agrair el gest de cortesia política i, sobretot, la implicació en un cas que ja havia emprès l’anterior executiu socialista, va justificar que no és una acció contra l’empresa, sinó contra una canonada que podria afavorir la implantació d’altres indústries per abocar aigües brutes. Per Celaya, a banda d’afectar a la qualitat de les aigües de la platja de s’Abanell, es faria en un àmbit que Blanes i Malgrat volen preservar com a reserva natural de la Baixa Tordera, i a prop de les captacions d’aigua de la dessalinitzadora, “que abasteix amb aigua per a ús de boca a onze municipis”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona