Medi ambient

Reneix la marca Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre

La Unesco li va concedir el 2013 i Generalitat i territori reactiven el segell com a signe d’identitat i per donar visibilitat a la zona

Una taula amb els sectors productius, entre les primeres accions

Les Terres de l’Ebre van ser reconegudes per la Unesco el 2013 Reserva de la Biosfera. Deu anys després, ahir es va escenificar a la Ràpita (Montsià) el rellançament de la marca. “Rellancem-la al màxim perquè sigui un signe d’identitat i que el reconeixement internacional reforci l’autoestima i el futur de les persones que han fet de l’Ebre un dels territoris més singulars i preciosos de Catalunya”, va indicar en l’acte per reimpulsar el segell el president de la Generalitat, Pere Aragonès. El rellançament es posa en marxa amb la creació d’una taula amb tots els sectors productius, la modificació dels estatuts de la marca i els contactes iniciats amb les cadenes de distribució perquè els productes adherits a Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre guanyin visibilitat.

L’acte, amb la representació de bona part dels agents socioeconòmics del territori, va tornar a posar l’atenció en els valors patrimonials, naturals, culturals, paisatgístics i sobretot agroalimentaris del territori, i dels espais preservats també amb i per la complicitat de l’activitat econòmica amb la biodiversitat. Aragonès va posar les salines de la Trinitat del Delta com a exemple d’aquesta “remodelització del patrimoni natural”. Aragonès va demanar als ciutadans que “s’autoexigeixin” enfortir l’autoestima i “treguin profit” del que significa aquest privilegi per al conjunt del territori.

D’altra banda, la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, va avançar que la setmana que ve es presentarà en seu parlamentària, a la comissió d’estudi del delta de l’Ebre, un pla estratègic amb actuacions a curt, mitjà i llarg termini per preservar-lo. Jordà va assegurar que han definit “un model de cohesió basat en la sostenibilitat”, que ha de ser una eina “catalitzadora i de consens” per a la conservació del delta de l’Ebre. “No s’hi valen partits polítics ni estratègies de pa sucat amb oli. En tenim un i el batallarem tots alhora o tampoc ens en sortirem”, va dir.

LA FRASE

Que el reconeixement internacional reforci l’autoestima i el futur de l’Ebre
Pere Aragonès
PRESIDENT DE LA GENERALITAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt