Medi ambient

Medi Ambient

I les oques del parc Nou?

Els olotins viuen entre la preocupació i la curiositat la desaparició d’aquestes aus típiques del paisatge d’aquest parc

L’Ajuntament no sap què ha passat i en comprarà d’altres

Les oques del parc Nou d’Olot fa dies que han desaparegut i això ha alarmat les persones que utilitzen aquest espai d’esbarjo, que també és un lloc de pas molt concorregut entre la plaça Amèrica i l’avinguda de Santa Coloma, i ha aixecat una allau de fils de conversa a les xarxes socials. Es tracta d’uns animals molt populars a la capital garrotxina i un dels principals atractius d’aquesta zona d’esbarjo, sobretot per als infants. Aquestes oques són sovint protagonistes a les xarxes, ja que moltes persones en pengen fotografies –les seves dimensions són espectaculars– i comentaris. Recullen també les corredisses habituals per no rebre una mossegada dels seus becs.

A hores d’ara ningú s’explica com pot haver desaparegut el grup d’oques del parc Nou. S’especula que han estat víctimes d’un atac nocturn d’una guineu o d’un altre cànid, ja que només se n’ha trobat una de morta i amb una ferida que sembla compatible amb aquest tipus d’atac. El regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans de l’Ajuntament d’Olot, Aniol Sellabona, ha confirmat aquest extrem i ha afirmat que podria ser que les altres oques marxessin fugint del predador en qüestió. A més, ha indicat que aquest atac va coincidir amb el moment en què s’havia buidat el petit estany ornamental on fan vida i, per tant, potser no es van poder defensar introduint-s’hi.

El regidor hi ha afegit que han esperat uns dies per veure si les oques que van sobreviure tornen i, com que això no ha passat, han decidit comprar-ne de noves i reintroduir-les al parc Nou. A més, ha avançat que revisaran el tancament perimetral del recinte per detectar si hi ha punts per on poden accedir animals a la nit des de l’exterior.

Les noves oques han estat adquirides a un criador local i no es portaran al parc ara mateix, perquè son massa joves i cal esperar per garantir que s’hi adapten sense problemes. En total, n’hi duran cinc i aquest parc olotí recuperarà així la seva fesomia més típica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona