Medi ambient

El parc Nou d’Olot té oques noves perquè les anteriors no han tornat

Es tracta de tres exemplars, que ja tornen a ocupar la zona de l’estany artificial

Les anteriors van desaparèixer suposadament per un atac nocturn d’un cànid

Les oques del parc Nou d’Olot han tornat a casa i, per tant, aquest emblemàtic espai de la ciutat ha recuperat un dels seus elements identitaris. Fa un parell de setmanes, la seva desaparició va ser un assumpte que va marcar tendència a les xarxes en l’àmbit local. Tothom en parlava. I és que aquestes oques són molt apreciades per tots els olotins. El parc Nou ha estat sempre un lloc d’esbarjo familiar i qui més qui menys a la capital garrotxina s’hi ha fotografiat i hi ha passat estones observant-les o perseguint-les.

No se sap encara ben bé què ni qui les va fer desaparèixer. Tot sembla indicar que hi va haver un atac nocturn d’un cànid i que aquestes aus no es van poder refugiar a l’estany del parc, perquè estava buit per netejar-lo. Per això s’especula que van marxar. A part, una va ser trobada morta amb una ferida que es podia atribuir a un cànid.

Ara no és que hi hagin tornat les mateixes oques que hi havia –l’Ajuntament ha esperat per veure si això succeïa–. Se n’hi han introduït de noves. S’ha establert un període d’adaptació –és un espai molt concorregut–, tot i que els tècnics mantenen que no hi ha d’haver cap problema en la seva aclimatació, ja que són un conjunt d’anàtids que ja han conviscut junts a l’explotació del criador a qui s’han comprat.

LA XIFRA

3
oques
són les que s’han reintroduït al parc Nou d’Olot, a l’espai que hi ha a prop de l’estany artificial

Radiografia i pla de millores

L’Ajuntament d’Olot ha encarregat un estudi per detectar les millores paisatgístiques que cal fer al parc Nou d’Olot i ha demanat un ajut del programa Next Generation per dur-les a terme. El parc Nou d’Olot, amb 108 hectàrees, està format per àrees boscoses, prats i diversos cursos d’aigua. L’estudi es focalitzarà en els elements singulars i de mobiliari que cal recuperar; l’actualització de les noves plantacions i col·lecció de plantes remeieres autòctones i ha de permetre determinar l’ús actual de les zones i les propostes d’adequació en cada cas. També es revisaran tots els paviments, els accessos, els passos d’aigua i les millores d’infraestructures que calen per als estanys i la instal·lació de reg a més dels recorreguts i accessos al parc. A la vegada, es farà una proposta d’il·luminació respectuosa amb la fauna. “L’estudi és imprescindible per poder analitzar tots els elements i poder tenir una radiografia clara de les actuacions que calen”, ha dit el regidor de Medi Ambient, Aniol Sellabona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós