Medi ambient

Defensen l’escàs impacte submarí del Parc Tramuntana

Els promotors del projecte exhibeixen un estudi que els opositors qüestionen

Els promotors del projecte de parc eòlic marí Tramuntana –BlueFloat Energy i la consultoria Sener–, davant la badia de Roses, defensen que els impactes submarins dels aerogeneradors flotants serà “molt limitat”, d’acord amb un estudi preliminar d’impacte ambiental. El treball –realitzat conjuntament per la consultoria ambiental Tecnoambiente, l’Institut d’Hidràulica Ambiental de la Universitat de Cantàbria i l’equip de tècnics especialistes de Sener– argumenta que, més enllà de la instal·lació, tindria poca afectació en el medi submarí.

Pel que fa a la terbolesa de l’aigua, els riscos principals se circumscriuen a la instal·lació, i es minimitzarien amb robots marins i túnels per soterrar els cables a prop de la costa. El biòleg marí de Tecnoambiente Joan Ramon Vidal també va treure importància a l’efecte dels camps electromagnètics, els riscos sobre la circulació marina i distribució de nutrients, o la proliferació d’espècies invasores. I va assimilar el soroll produït pel parc al derivat de l’activitat humana de navegació a la zona. Tot i això, de manera constant, en una zona en què podrien encabir-se fins a 70 aerogeneradors flotants, i en què l’empresa es planteja obrir un procés de micromecenatge entre la ciutadania, i diuen que tenen empresaris empordanesos interessats a sumar-s’hi. Els opositors de Stop Macroparc Eòlic, però, qüestionen l’estudi i la publicació en la revista Journal of Marine Science and Engineering, ja que hi veuen “conflicte d’interessos” perquè diversos dels investigadors havien estat contractats pels promotors. Diuen que hi ha altres estudis contraris independents no finançats, que són crítics, i hi troben a faltar dades sobre els impactes visuals, turístics o respecte als riscos per als ocells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Marta Paset
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Tordera (ERC)

“No aprovar el pressupost és el primer gran fracàs del govern”

Tordera
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona